AlgemeenIncidenten

Opruimwerkzaamheden asbest nemen hele avond in beslag

- advertentie -

Winschoten –  De Hoorntjesweg in Winschoten is zondagmiddag en avond afgesloten geweest omdat er asbest in de straat gevonden werd. De gemeente had de weg met hekken afgesloten en werden er gele linten opgehangen.

- advertentie -

Omwonenden merkten de deeltjes op het wegdek op en schakelden direct de gemeente in. Na een snelle inspectie bleek het om asbest te gaan.

Lees ook: Hoorntjesweg volledig afgesloten wegens vondst asbest (video)

Geen alledaagse klus
Steenhuis Sloopwerken uit Scheemda is gedurende middag en avond druk bezig geweest om de deeltjes op te ruimen. ‘Het was geen alledaagse klus’ zegt een leidinggevende van Steenhuis Sloopwerken. ‘We zijn gespecialiseerd in asbest, maar van de openbare weg halen doen wij zelden, gelukkig komt dit voor de omwonende ook niet vaak voor.’

(Lees verder onder de foto) Foto: JB/ OldambtNu.nl

Parkeerplaats
Ook op de parkeerplaats aan de Hoortjesweg bij de tennisclub is er een grote hoeveelheid asbest gevonden. Mogelijk heeft iemand hier zijn aanhangwagen geleegd/ uitgeveegd. De vermoeden bestaat dat dit te maken heeft met de deeltjes op straat.

- advertentie -

De opruimwerkzaamheden hebben tot ongeveer 23:00 uur geduurd. In de avond werd met een lichtmast en zaklampen gewerkt om zo goed mogelijk te kunnen werken.

- advertentie - 

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button