Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Brandweer Bad Nieuweschans in het nieuw

- advertentie -

Bad Nieuweschans –  Brandweermannen en -vrouwen hebben dinsdagavond voor de kazerne hun nieuwe outfit gepresenteerd. Het nieuwe pak heeft voor de teamleden grote voordelen en bovendien is het veiliger.

- advertentie -

Het gaat hierbij om een overall in de kleur ecru/kaki met een fluorescerend bovendeel. Het is nu niet meer nodig dat bijvoorbeeld bij verkeersongelukken veiligheidshesjes gedragen hoeven te worden. Over de overall wordt een korte jas gedragen, ook in de kaki kleur. Wat ze vooral prettiger vinden is dat het nieuwe pak veel comfortabeler zit en lichter is qua gewicht. Verder heeft het nieuwe pak het veiligheidskenmerk dat de brandweerlieden eerder merken wanneer de brandhaard gevaarlijk wordt en ze zich moeten terug trekken.

Bij het oude pak merkten ze dit vaak te laat, waardoor ongelukken zich zouden kunnen voordoen. Het korps van Bad Nieuweschans is het eerste in de gemeente Oldambt dat met deze nieuwe pakken is uitgerust. Het is de bedoeling dat alle korpsen in de provincie Groningen een dergelijk pak krijgen.

Foto’s: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button