AlgemeenCultuur

Uitbreiding cursusaanbod Kunstencentrum De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Kunstencentrum De Klinker start dit seizoen met nieuwe cursussen. Naast het bestaande aanbod van balletlessen, muzieklessen voor blaas-, slag-, strijk- en toetsinstrumenten en theaterlessen starten volgende maand enkele groepslessen en worden de cello en harp toegevoegd aan het aanbod.

- advertentie -

Cello en harp
Op het gebied van instrumenten is er in het Kunstencentrum al veel te kiezen. Het aanbod breidt echter nog verder uit. In oktober start docent Eleanora Tan met cellolessen. De cello is een strijkinstrument als de viool, alleen is hij veel groter. Door zijn lage, warme klank is de cello onmisbaar in orkesten en ensembles. Cello spelen kun je leren vanaf een jaar of 6, afhankelijk van je lengte en de kracht in je vingers.  Voor kinderen zijn er cello’s in kleinere maten; deze zijn bij het Kunstencentrum te huur.

Ook de harp behoort sinds dit schooljaar tot het aanbod. Docente Machteld Kerkmeester zet zich in om de harp toegankelijker te maken voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. ‘Ik treed regelmatig op en geef workshops aan groepen met 26 kleine harpjes.  Zo leerde ik bijvoorbeeld een groep blinden en slechtzienden harp spelen en verraste ik een complete familie met een workshop harp op een bijzondere verjaardag.’

Groepslessen muziek
Ook de groepslessen muziek starten weer. Onder de enthousiaste leiding van Harvey Mercera start donderdag 1 november een djembé workshop. Beginners- en gevorderdengroepen gaan 10 avonden lekker met diverse ritmes aan de slag.  Een eigen djembé is niet nodig.

Maandag 8 oktober start docente Annemieke van Walsum met de cursus Muziek Ontdekken. 8 en 9 jarigen maken hierbij kennis met alle ingrediënten die nodig zijn om na deze cursus het instrument van hun keuze te leren bespelen. Plezier beleven aan het musiceren staat hierbij centraal. Je leert wat de begrippen ‘maat’ en ‘ritme’ inhouden en je leert het notenschrift.

Docente Marianne Heeres begint donderdag 11 oktober met de cursus Blokfluitland. Dit is een speelse blokfluitcursus speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen vanaf ca 6 jaar. Aan de hand van de methode ‘Blokfluitland’ leren de kinderen op speelse wijze samen muziek te maken. De groepsgrootte is maximaal 6 kinderen, zodat er veel individuele aandacht mogelijk is.

- advertentie -

Aanmelden
Aanmelden voor bovenstaande lessen en cursussen kan via www.indeklinker.nl. Voor meer informatie kunt u een email sturen naar kunstencentrum@indeklinker.nl of telefonisch via 0597-700270 (keuze 2).

- advertentie - 

Foto: Cultuurhuis De Klinker

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button