AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt doet mee aan de Brandpreventieweken

- advertentie -

Oldambt – De maand oktober staat in het teken van de landelijke Brandpreventieweken. Ook gemeente Oldambt besteed aandacht aan brandveiligheid door deel te nemen aan de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. Deze campagne richt zich op jonge ouders, omdat zij een grotere kans hebben op een woningbrand dan gemiddeld. Bij iets meer dan 25 procent van alle woningbranden in het eerste deel van 2018 ging het om gezinnen met kinderen.

- advertentie -

Waarom jonge ouders?
“De reden van het verhoogde risico op branden bij jonge gezinnen kunnen we verklaren”, zegt René Hagen. Hij is voorzitter van de Nationale Brandpreventieweken en lector brandpreventie aan de Brandweeracademie. “Jonge ouders gebruiken bijvoorbeeld vaker elektrische apparaten met een hoog brandrisico, zoals een wasdroger. Daarnaast is er in een druk gezin vaak minder tijd om na te denken over de risico’s op brand.”

Maak van je roze wolk geen rookwolk
Met felicitaties en makkelijk toepasbare tips voor een brandveilige start, stapt de brandweer vanaf 1 oktober met haar samenwerkingspartners door het hele land af op jonge ouders. Met de boodschap ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ helpen zij jonge ouders op weg. Want ouders kunnen zelf veel doen om hun gezin tegen de risico’s van een woningbrand te beschermen. René Hagen: “Bijvoorbeeld de slaapkamerdeuren sluiten als je gaat slapen en testen of je de rookmelders ook nog kunt horen met de deuren dicht.”

Een brandveilig thuis
Alle kindjes die in de maand oktober 2018 in de provincie Groningen worden geboren staat een kleine verrassing te wachten. De ouders ontvangen namelijk een cadeau dat bijdraagt aan de brandveiligheid. Ouders ontvangen bij het doen van (online) aangifte van hun pasgeboren kindje bij de gemeente of in het ziekenhuis een tas met cadeautjes, een brandveiligheidscheck om zelf de woning brandveiliger te kunnen maken en nuttige informatie. Ook maakt één gezin per gemeente kans om de brandweer en de gemeente op kraamvisite te krijgen. De Nationale Brandpreventieweken zijn een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting en Brandweer Nederland, het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en het Verbond van Verzekeraars.

Meer informatie
Meer informatie over de campagne en brandveiligheid voor jonge gezinnen staat op http://www.brandweer.nl/rozewolk. Op http://www.verkleindekansopbrand.nl staat meer informatie over het gebruik van rookmelders.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button