Algemeen

Scheemda goede bodem voor ondernemers

- advertentie -

Scheemda – Uit het aantal nieuwe inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel blijkt dat er een goed ondernemersklimaat heerst in Scheemda. Mede dankzij de komst van het Ommelander Ziekenhuis verwacht men dat het ondernemerslandschap zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.

- advertentie -

“De ondernemersvereniging van Scheemda is in korte tijd enorm gegroeid qua ledenaantal. Deze trend zal naar onze verwachting ook voortzetten. Een grote groep enthousiaste ondernemers die de handen ineenslaan.  Daar zijn we natuurlijk erg blij mee”, aldus Otto Knoop, ondernemer en bestuurslid van de Ondernemersvereniging Handel en Nijverheid.

Dat Scheemda een goede plek is voor een startende onderneming blijkt ook bij Otto Knoop het geval. Op 15 oktober 2016 startte hij samen zijn vrouw Saskia een eigenzinnige optiekzaak in het centrum van Scheemda: Butiq – optiek met stijl. “We zijn vaak voor gek verklaard toen we vertelden dat we de optiekzaak van onze dromen in Scheemda wilden openen. Veel mensen zagen veelal bedreigingen daar waar wij juist mooie kansen zagen. Het is eenvoudig allerlei redenen te bedenken om iets niet te doen, maar wij hebben ons alleen gericht op de redenen om het wél te doen. Dat is gelukt!”, stelt Otto Knoop.

Saskia voegt hieraan toe: “We vinden dat we daarom best een feestje mogen vieren voor ons 2-jarig bestaan. Via sociale media en onze jubileumkrant laten we klanten weten wat we voor ze in petto hebben deze maand, want bij een verjaardag horen traktaties en cadeautjes!”

Niet alleen inwoners van Scheemda waarderen het brede winkel- en bedrijven aanbod. De tendens is een groei van bezoekersaantallen van inwoners, omwoners maar ook bezoekers van buitenaf.

“Voor Butiq is de spits eraf. We maakten een vliegende start en daar kijken we met plezier op terug. Ik hoop dat we nog veel mooie ondernemingen en initiatieven in Scheemda mogen verwelkomen, want voor passie en enthousiasme is altijd plaats bij ons in het dorp. Er zijn hier nog volop kansen te vinden! Zo kunnen we samen bouwen aan een mooie toekomst voor Scheemda”, sluit Otto af. Butiq is te bezoeken aan de Poststraat 10 in Scheemda of op www.butiq.nl.

- advertentie -

Foto: Otto Knoop

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button