Algemeen

Longpunt locatie Winschoten: Meer weten over astma en COPD

- advertentie -

Winschoten – Op 18 oktober start het Longpunt Oost Groningen op een nieuwe locatie in om 14.00 uur bij UBBO EMMIUS, Bovenburen 60-72 Winschoten. Het onderwerp deze middag is: ‘meer weten over astma en COPD. Chantal Driesen longverpleegkundige van het Ommelander Ziekenhuis Groningen zal u deze middag veel vertellen over beide longaandoeningen. Er is alle ruimte om vragen te stellen aan de zorgverleners. Vrijwilligers van het Longfonds kunnen u van informatie voorzien. U wordt ontvangen met koffie en thee door de leerlingen van Ubbo Emmius.

- advertentie -

Het Longpunt is een initiatief van het Longfonds i.s.m. het OZG en Treant zorggroep en Zorgroepmeander. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen in Oost Groningen op de locaties: Veendam, Winschoten en Stadskanaal waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl   Zie ook www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds  (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button