Algemeen

Extra geld voor klantvriendelijkheid na stakingen OV

Oldambt – De provincie Groningen gaat geld dat vervoerders niet hebben ontvangen vanwege stakingen gebruiken voor klantvriendelijkheidsacties. Dat antwoordt het provinciebestuur op schriftelijke vragen van de ChristenUnie.

- advertentie - 

Lees ook: Buschauffeurs leggen het werk neer en staken

Door de stakingen in het streekvervoer hebben bussen in de provincie Groningen zeven dagen niet of beperkt gereden. De regionale treinen hebben twee dagen niet gereden. Voor deze dagen houdt de provincie Groningen totaal een miljoen euro in op vervoersbedrijven Arriva en Qbuzz. Naar aanleiding van een idee van de ChristenUnie wil de provincie dat geld gebruiken om de klanttevredenheid van reizigers te vergroten.

Statenlid Fredric Geijtenbeek is erg blij dat het provinciebestuur het idee van de ChristenUnie omarmt. “Wij vinden het heel belangrijk dat reizigers tevreden zijn met het openbaar vervoer. Na de stakingen in bus en trein is dit een goed moment om wat extra’s te doen voor de tevredenheid van de reiziger.”

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button