Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Nieuw, Powerwalking in het Noorden

- advertentie -

Scheemda – Sinds september jongstleden is het Noorden van Nederland weer een mooie sport activiteit rijker, Powerwalking. Pieter Barels en Robin Deiman van Power Walking Club Noord organiseren op diverse locaties in en om Groningen, Assen en Emmen met veel enthousiasme Powerwalking lessen.

- advertentie -

Door hun andere activiteiten in de regio is het sinds kort ook in gemeente Oldambt mogelijk om deel te nemen aan deze sportlessen. Op maandagavond heeft er in Scheemda inmiddels al een eerste proefles plaats gevonden, en de reacties zijn enthousiast. Op korte termijn zullen er ook groepen starten in Hoogezand, Winschoten en Finsterwolde.

Powerwalking: wandel je fit
Wie fit wil worden, hoeft niet per se naar de sportschool. Met powerwalking kom je al een heel eind! Conditie en spieropbouw varen er wel bij en de kans op blessures is klein, waardoor het een goed alternatief is voor hardlopen. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor mensen die problemen ondervinden bij het hardlopen. Bovendien kan het overal (lekker buiten) en altijd; zelfs in de lunchpauze.

Bij het Powerwalken zal er stevig worden door gewandeld. In plaats van gemiddeld 4 kilometer per uur te wandelen zoals je normaal zou doen, loop je bij powerwalken op hogere snelheid. Zo tussen de 5 (beginners) en 7 (gevorderden) kilometer per uur. De spierversterkende oefeningen, die tussendoor worden gedaan zorgen ervoor dat je algehele kracht toeneemt, je meer vet verbrandt en beter in je vel zit. Powerwalken is voor meer dingen goed dan alleen je conditie. Door de rechte houding, het stevige stappen en het flinke tempo voel je je krachtig. Je zelfvertrouwen gaat er dus ook van vooruit.

Profiteer nu van alle voordelen van Power Walking en meld je aan voor een proefles door een email te sturen naar powerwalkingnoord@gmail.com onder vermelding van je startlocatie. Wij zullen u informeren over de mogelijkheden bij u in de buurt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button