AdvertentieAlgemeen

Wat te doen met mijn kapotte auto?

(advertorial) Groningen – Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het kopen van defecte auto’s. En we hebben het dan niet over sloopbedrijven, maar over bedrijven die je auto kopen met de intentie om hem te laten repareren en door te verkopen. Hoe kan dit? En is het verstandig om van de diensten die zo’n bedrijf aanbiedt gebruik te maken? Lees verder om daar achter te komen.

- advertentie - 

Kan ik niet gewoon mijn auto laten repareren?
Je kunt natuurlijk ook je kapotte auto laten repareren. Zeker bij kleine defecten zoals een lekkende oliepomp, versleten remblokjes of een paar krasjes is het logisch dat je niet direct je hele auto gaat verkopen.

Heeft je auto echter wat meer serieuze problemen, zoals zwaardere carrosserieschade, een kapotte versnellingsbak of heb je bijvoorbeeld een 2.0 TDI motor die gebreken begint te vertonen? Dan zouden we je willen aanraden nog even geen akkoord te geven op de reparatie-offerte en jezelf het volgende af te vragen: is mijn auto deze reparatie waard?

(Lees verder onder de foto)

Ga even rekenen
Je hoeft geen wiskundig genie te zijn om dit sommetje te maken. Houd de kosten voor de reparatie even in je achterhoofd en ga via Google op zoek naar je auto in goed staat. De kans is groot dat ergens op internet precies zo’n auto die jij hebt te koop staat. Zoek een paar advertenties en neem daar de gemiddelde prijs van. Trek daar de reparatiekosten vanaf en je hebt de waarde van de auto die daar defect op je oprit staat.

Nu is het zo dat wanneer je iets kunt verkopen voor een bedrag dat hoger is dan de waarde ervan, het een goede deal is, toch? Dus zou je dan niet je auto willen verkopen voor een hoger bedrag dan de waarde ervan die je net zelf hebt berekend?

(Lees verder onder de foto)

Professionele auto opkopers bieden vaak meer
Ja, je leest het goed: er zijn auto inkoop specialisten die meer bieden voor je kapotte auto dan dat hij waard is! Zijn deze mensen gek? Zijn ze de boel aan het belazeren? Het antwoord: nee en nee. De beste opkopers werken namelijk samen met een groot aantal professionals over heel de wereld. Zo kunnen ze gebruik maken van het feit dat niet alles overal ter wereld even duur is.

Reparaties in bijvoorbeeld Tsjechië en Moldavië zijn veel goedkoper dan hier. Wanneer een opkoper dus jouw kapotte auto koopt en deze laat repareren in deze landen, maakt hij winst op de reparatie! Daardoor kunnen deze bedrijven nog hele mooie bedragen bieden voor wagens die hier soms zelfs economisch total loss worden verklaard.

(Lees verder onder de foto)

East European Provider: beste service en hoogste prijzen
Om erachter te komen hoe hoog het bedrag is dat je kunt krijgen voor je auto, en dus of het verstandig is hem te verkopen of toch beter kunt laten repareren, kun je hem gratis en vrijblijvend laten taxeren op de website van East European Provider.

Een kapotte Volvo verkopen doe je bijvoorbeeld hier, en elders op de website kun je ook onder andere Renaults, Nissans, Toyota’s Volkswagens en zelfs Land Rovers verkopen.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!