Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Alle 20 Groninger gemeenten ondertekenen Regenboogconvenant

- advertentie -

Groningen – Burgemeesters en wethouders van alle 20 Groninger gemeenten hebben vanmiddag het Regenboogconvenant ondertekend. Dit gebeurde in het provinciehuis tijdens het regenboogsymposium dat provincie en COC Groningen en Drenthe organiseerden, samen met de Vereniging van Groninger Gemeenten en het Discriminatie Meldpunt Groningen. Doel van het convenant is de gemeenten stimuleren zich in te zetten voor veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI’ers (lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen), zodat iedereen zichzelf kan zijn. Het regenboogconvenant is opgesteld naar aanleiding van een motie die is aangenomen door Provinciale Staten.

- advertentie -

Met het convenant spreken de gemeenten af naar mogelijkheden te zoeken om de sociale acceptatie van LHBTI’ers te vergroten, aandacht te hebben voor de veiligheid van LHBTI’ers en voorlichting en scholing over veiligheid te organiseren. Verder gaan de gemeenten ervoor zorgen dat LHBTI’ers weten waar ze terecht kunnen met vragen over veiligheid en maken de gemeenten afspraken met de belangrijkste partners, zoals politie en COC, over wat te doen als er een veiligheidsvraagstuk is.

Praktijkvoorbeelden
Verschillende gemeenten werken al aan de acceptatie van LHBTI’ers. De gemeente Groningen heeft bijvoorbeeld een protocol ‘discriminatie en geweld’ opgesteld samen met COC, Discriminatie Meldpunt Groningen en de politie. De burgemeester van de gemeente Bedum organiseerde in mei een Pink Drink, een informele borrel voor onder andere scholen, jongerenwerk, COC, de politie, een woningcorporatie en LHBTI’ers om onderling begrip te creëren. En de gemeente Oldambt organiseert ieder jaar een regenboogweek met verschillende activiteiten. Ook is er in het Oldambt voor de tweede keer een roze kerkdienst en organiseert de vereniging Roze 50+ Oldambt verschillende activiteiten voor oudere LHBTI’ers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button