AlgemeenIncidenten

Politie: ‘Veel meldingen over verdacht ‘wit busje’, maar levert niks op’

- advertentie -

Oost Groningen – De politie in Ommelanden Oost heeft de afgelopen weken een aantal meldingen gehad over een verdacht wit busje. Zo zou eind september in Oude Pekela een man in een wit busje naar twee meisjes hebben gekeken die dit bij hun ouders melden. Er was geen sprake van strafbare feiten maar agenten hebben wel naar dit busje uitgekeken. Deze werd niet meer aangetroffen.

- advertentie -

Eerste melding
Begin oktober meldde een 12-jarig meisje dat ze tussen Wedde en Bellingwolde enkele minuten achterna werd gereden door een langzaam rijdend wit busje met daarin 2 mannen. Deze verdween hierna. Het meisje lichtte hierna geschrokken haar ouders in. Verdere gegevens over het busje en/of de mannen zijn niet bekend geworden. Er werden geen strafbare feiten gepleegd.

Ruimschoots gedeeld
Berichtgeving over deze melding werd op social media ruimschoots gedeeld en zorgde bij de politie voor meerdere meldingen over witte busjes van verschillende merken en kentekens uit verschillende landen en met verschillende inzittenden. Bijna alle voertuigen van deze meldingen konden gecontroleerd worden.

Niet kunnen inhalen
Zo reed de bestuurder van een wit busje enkele minuten achter een groepje fietsende scholieren, wat voor onrust bij hen zorgde. Tijdens controle bleek de man door de smalle weg en tegemoetkomend verkeer de scholieren hierdoor niet in te kunnen halen.

Inzittenden van de busjes varieerden van hardwerkende (buitenlandse) werknemers, postbezorgers tot aan een Duits gezin dat naar paddenstoelen op zoek was. In alle gevallen bleek er geen sprake te zijn van strafbare feiten

‘Uiteraard nemen we alle meldingen serieus. Heeft u daarom concrete informatie bel dan altijd de politie via 0900-8844.’ Aldus de politie.

- advertentie -

TIP: Is het echt verdacht probeer dan het kenteken te noteren of een foto van het verdachte voertuig te maken.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button