Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Brandweer Winschoten neemt nieuwe brandweerpakken in gebruik

- advertentie -

Winschoten –  De brandweermannen en -vrouwen hebben woensdagavond hun nieuwe brandweerpakken in gebruik genomen. Het nieuwe pak heeft voor de teamleden grote voordelen en bovendien is het veiliger.

- advertentie -

Veranderingen
De nieuwe uitrukkleding heeft een aantal opvallende verschillen ten opzichte van het oude tenue waaronder de kleurverandering. Daarnaast bestaat het nieuwe tenue uit twee delen: een overall en een overjas. Dit heeft te maken met de verschillende werkzaamheden die de brandweer uitvoert.

Het assisteren bij ongelukken kan in een overall, maar voor het blussen van een brand moet de overjas er overheen gedragen worden.

Het materiaal van het nieuwe tenue is lichter in gewicht, comfortabeler en heeft een betere pasvorm. Veiligheid staat voorop bij de uitvoering van de werkzaamheden door de brandweer; de nieuwe kleding is beter zichtbaar door het reflecterende bovendeel van het tenue.

Uniek traject
De afgelopen twee jaren is Brandweer Groningen bezig geweest om te komen tot een goed en comfortabel pak. In dit traject stonden de brandweermensen als gebruikers centraal. Verschillende tenues zijn door een afvaardiging van de brandweer getest op draagcomfort, gebruik bij werkzaamheden en op hittebestendigheid. “Het nieuwe tenue werd door alle testers als beste beoordeeld”, zegt Arie Smedinga. “We kijken terug op een intensief, maar uniek project.”

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button