AlgemeenWeerbericht

Nog nooit zo laat in de herfst zo warm; hoge temperatuur van 25 graden gemeten in het Oldambt

- advertentie -

Landelijk – Het regent records en wederom is een bijzonder warmterecord gesneuveld. Om 14:00 uur werd zaterdag in het Achterhoekse Hupsel 27,3 graden. Daarmee was het zo laat in het jaar nog nooit zo warm. Het vorige record stond op 27,2 graden en dateert van 10 oktober 1921, gemeten op vliegveld Maastricht.

- advertentie -

Opvallend is dat het ook vorig jaar extreem warm was zo laat in de herfst. Op 16 oktober 2017 konden Eindhoven en Maastricht een maximumtemperatuur van 25,5 graden noteren. Toen was het in 96 jaar niet zo warm zo laat in de herfst.

Het record voor de laatste regionale zomerse dag van het jaar (25,0 graden of meer) staat op naam van vliegveld Maastricht en werd gemeten op 27 oktober 1937. Toen kon het Limburgse KNMI-weerstation een maximumtemperatuur van 25,2 graden optekenen.

Warmterecords massaal gebroken
Het was gisteren de warmste 13 oktober ooit gemeten. In De Bilt was het tot nu toe 25,4 graden en dat is ruimschoots meer dan het vorige record van 23,6 graden. Dat warmterecord stamt uit 1990. Bovendien was het in De Bilt zo laat in het jaar nog nooit zomers warm. Ook vrijdag was het al recordwarm en Limburg telt al drie zomerse dagen op rij. Dit is nog niet eerder zo laat in oktober voorgekomen.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl
Bron: Weeronline.nl

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button