Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Reünie van Winschoter Just Fancy op zaterdag 10 november

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 10 november wordt de Tramwerkplaats in Winschoten omgetoverd tot ‘Bar-Dancing Just Fancy’. Deze bar-dancing, ooit gevestigd aan de Beersterstraat 3 in Winschoten was in de jaren ’70,’80 en ’90 een begrip in Oost Groningen. Bijna iedereen die in de periode uitging is daar wel geweest. Op 10 november a.s. laten negen oud-Just Fancy dj’s de sfeer van toen opnieuw beleven!

- advertentie -

‘Just Fancy’ werd begin jaren ’70 opgericht door Joop Hulzebos, gitarist van de Ro-D-Ys. Hij vernoemde zijn bar naar de tweede hit van deze rock-band uit Oude Pekela. ‘Just Fancy’ stond bekend als een voor iedereen toegankelijke bar, waar je vooral gewoon jezelf kon zijn. Uitslovers hadden er eigenlijk niets te zoeken. ‘Just Fancy’ was voor de gewone jongens en meisjes. De top 40 van toen en de hits uit het verleden voerden daar qua muziek de boventoon. De kleine, maar o zo gezellige dansvloer was dan ook meestal het hele weekend gevuld! En naast de drankjes kon je er genieten van de befaamde saté, de onovertroffen gehaktbal en tosti! Nergens anders smaakte dat lekkerder. Verder stond ‘Just Fancy’ bekend om zijn personeel. Warm, hartelijk en altijd tijd voor een praatje. Ook als je dat even nodig had. Voor degenen die er gewerkt hebben voelde het als familie. Een soort van tweede huis. Er was sprake van een grote saamhorigheid en dat straalden de medewerkers ook uit op het publiek. Bij ‘Just Fancy’ heerste altijd een gemoedelijke en goede sfeer:“In Just was het gezellig!”

En die sfeer van toen proberen de dj’s van weleer – Wiechert Kenter, Appie Tempel, Menno Evers, Rolf Klein, Dries Eefting, Koos Hulst, Jot Yeh, Bert Looden en Sibrandus Siersema – op zaterdag 10 november a.s. opnieuw te creëren. Helaas kan dat niet in ‘Just Fancy’ want het pand is een aantal jaren geleden gesloopt. Maar er is een goed alternatief gevonden in de grote zaal van de Tramwerkplaats (Harbour Club) in Winschoten, met een capaciteit tot 650 gasten. Daardoor kunnen er meer ‘reünisten’ worden ontvangen dan er ooit in Just Fancy konden. Maar dat is ook juist de bedoeling. Iedereen die er in de 70’s, 80’s en 90’s uitging is van harte welkom!

Een toegangkaart – die alleen via de voorverkoop verkrijgbaar is bij de Harbour Club in Winschoten!– kost slechts € 7,50 per stuk. Daar komt bij dat je op de avond bij inlevering van je toegangskaart ook nog twee consumptiemuntjes krijgt. Om de prijs hoef je het dus niet te laten. Verder zal de band Alloway een spectaculaire opening verzorgen en de rest van de avond vullen de dj’s met de muziek van toen!

Kortom, tot ziens in ‘Just Fancy’ op zaterdag 10 november a.s.!

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button