Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Oldambster Zoë Soraya Klunder derde van de wereld sambo worstelen

- advertentie -

Tbilisi (Georgië) – Afgelopen woensdag vertrok Zoë met de Nederlandse kernploeg naar Tbilisi Georgië voor de Wereld Kampioenschappen youth & juniors. Al een jaar had ze zich hierop voorbereid en wist vooraf heel goed dat het heel, heel zwaar zou worden om in het Olympisch sportcomplex van Tbilisi op het wereldpodium te komen.

- advertentie -

Vooraanstaande worstellanden als Oezbekistan, Mongolië, Oekraïne, Armenië, Roemenië, Litouwen, maar ook landen uit centraal Amerika als Costa Rica en natuurlijk Rusland waren vertegenwoordigd met hun worstelkampioenen. Afgelopen donderdagavond was de officiële loting en trok Zoë, die uitkomt in de categorie youth tot 65 kg, de zware kant waar ook de Russische Wereld – en Europees kampioen Anastasiia Goncharova in werd geloot.

Afgelopen vrijdag was het zover en moest Zoë starten tegen de Oezbeekse kampioen Shokista Amirova. Zoë startte geweldig sterk en dominant. Hierop had de Oezbeekse geen goed antwoord en Zoë de wedstrijd vroegtijdig de winst met 8-0 naar zich toe kon trekken. Door de directe winst van Zoë en Anastasiia Goncharova in haar wedstrijd kwamen dezen elkaar tegen in de halve finale.  In deze zware en harde wedstrijd moest Zoë haar meerdere in de Rus erkennen welk later ook de finale winnend afsloot en haar titel prolongeerde.

Zoë moest zich daarna opmaken voor de strijd om het brons tegen de kampioen uit centraal Amerika Nicole Azofeifa Castro uit Costa Rica. Zoë begon sterk dominant door de Costa Ricaanse direct vol weg te tillen en te werpen en binnen luttele seconden voor kwam te staan. Ook deze tegenstandster had geen goed antwoord op Zoë haar aanvallen en werd deze wedstrijd vroegtijdig door Zoë geweldig met 10-2 gewonnen. Helaas behaalden de andere tien Nederlandse kernploegleden geen podiumplek op deze WK ´18 en keert het team aankomende week weer terug.

Zoë wil dan ook graag haar bondscoach en trainer Maykel Claassen, bond – en teammanager Frank Ningbers, haar familie, teamgenoten, sponsoren en vrienden hiermee nog eens voor alle hulp en steun hartelijk bedanken.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button