Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Inwoners Oldambt stappen massaal over van energieleverancier

- advertentie -

Oldambt – Inwoners van de gemeente Oldambt stappen massaal over van energieleverancier. In 2017 koos 12% van de Nederlandse huishoudens voor een andere energieleverancier. In Oldambt lag dit percentage zelfs op 14%. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS).

- advertentie -

Opvallend is dat er in noorden en oosten van Nederland veel vaker wordt geswitcht van energieleverancier dan in het zuidwesten van het land. In Staphorst, Tubbergen, Dinkelland en Wierden, gemeenten in Overijssel, stapte zo’n 20% van de huishoudens over van energieleverancier. In grote steden als Amsterdam (10%), Utrecht (10,5%), Rotterdam (8%) en Den Haag (8%) is het aantal overstappers relatief beperkt. In Zeeland is men het meest trouw: slechts 5,5% van de Zeeuwen koos in 2017 voor een andere energieleverancier.

Ieder jaar overstappen van energie loont
Loyaliteit wordt niet beloond in energieland. Integendeel, ieder jaar opnieuw overstappen van energie loont. Energieleveranciers halen nieuwe klanten binnen met aantrekkelijke welkomstkortingen. Trouwe klanten betalen hiervoor de rekening. Wie na zijn contractperiode niets doet, krijgt vaak automatisch een nieuw contract met een hoger tarief.

“Het is dus slim om elk jaar opnieuw energietarieven te vergelijken, en te profiteren van deze bonussen. Het jaarlijkse voordeel kan oplopen tot wel €400” zegt Energieaanbiedingvergelijken.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button