Algemeen

Leerlingen Dollard College controleren fietsverlichting samen met ANWB

Winschoten – Vrijdagmorgen 19 oktober hielden de leerlingen van vmbo-opleiding mobiliteit en transport van het Dollard College op Campus Winschoten, in samenwerking met de ANWB, een fietsverlichtingscontrole vlakbij de school. Voor jongeren is de fiets hét vervoermiddel naar school. Het is daarom belangrijk dat ze bewust worden gemaakt van de noodzaak van goede fietsverlichting, Met goede verlichting neemt het risico op een ongeluk met maar liefst 20% af.

- advertentie - 

Wethouder Erich Wünker van gemeente Oldambt kwam het leslokaal binnen gefietst om zijn fiets als eerste te controleren. Dit was tevens het startsein van de fietsverlichtingsactie. Voor de leerlingen van de opleiding van mobiliteit en transport van het Dollard College was de fietscontrole een mooie gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen. Ze hebben de fietsverlichtingen gratis gecontroleerd en gerepareerd zodat iedereen weer veilig aan het verkeer kon deelnemen.

ANWB houdt in de maand oktober fietsverlichtingsacties in het hele land waarbij ze aandacht vragen voor het belang van goede fietsverlichting nu het weer donkerder wordt. In aanwezigheid van Alexander Zweede, afdelingsdirecteur Dollard College en Campus Winschoten en Erik Delger, projectleider B@S, werden de fietsen weer klaargemaakt voor de wintertijd.

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button