Algemeen

Jongerencentrum ’t Schienvat Finsterwolde moet waarschijnlijk sluiten

- advertentie -

Finsterwolde – Jongerencentrum ’t Schienvat zal waarschijnlijk na 90 jaar zijn deuren moeten sluiten. Vanwege bezuinigingen van de afgelopen jaren is het bestuur van mening dat ze niet meer het jongerenwerk kunnen leveren zoals de afgelopen jaren. Daarnaast zijn er ook financiers van het werk verdwenen omdat de gemeente al jarenlang aandringt op een fusie met Stichting Sociaal Werk Oldambt. Er is een opknapbeurt nodig voor het gebouw die de beherende stichting niet kan betalen. Ook wil de gemeente Oldambt niet bijspringen. Daarom is er gekozen om ’t Schienvat te koop te zetten en moeten de activiteiten overgedragen worden aan Stichting Welzijn Oldambt.

- advertentie -

Spandoekenactie
De kinderen uit het dorp zijn een spandoekenactie begonnen, zij vinden het erg jammer dat het jongerencentrum gesloten moet worden. Het is een ontmoetingscentrum voor jong en oud, dit zal betekenen dat er weer een ontmoetingsplek gesloten moet worden door geldtekort. Ook de oudere generatie is erg boos, de mening van velen is dat het geld van de gemeente naar verkeerde doeleinden gaat en  niet naar Finsterwolde omgekeken word.

Hoe nu verder?
Voorlopig gaat het werk in het ’t Schienvat gewoon door, in ieder geval tot 31 december van dit jaar. Op de woensdagavonden zijn ze nog gewoon open, de tieneravonden op de vrijdag gaan tot die tijd ook gewoon door. Dit geldt ook voor de kooklessen.

De stichting geeft aan wel te gaan kijken naar mogelijkheden om samen met Sociaal Werk Oldambt het jongerenwerk voor Finsterwolde en omgeving te behouden.

Foto’s: Anita Boer/ Facebook

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button