Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Weekendschool Oldambt start 4 november met nieuwe groep leerlingen

- advertentie -

Winschoten – Voor de vierde keer start op 4 november een nieuwe groep enthousiaste en leergierige kinderen, mede dankzij bijdragen van: het Oranjefonds, Rotary Winschoten en de gemeente Oldambt. Als leslocatie fungeert De Stuwe in Winschoten. Daarnaast zetten gastdocenten uit de regio zich geheel belangeloos in; professionals uit vele beroepsgroepen, die met passie over hun vak vertellen en de leerlingen daarin meenemen. Bijvoorbeeld een journalist, dierenarts, huisarts, een agrariër, fotograaf, vlogger of een ruimtespecialist, hoe leuk is dat!

- advertentie -

Twintig zondagen
De Weekendschool Oldambt biedt ca. 20 zondagen een uitgebalanceerd programma aan, waardoor kinderen kennis maken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij. Weekendscholen vind je in meerdere, vaak grotere, steden verspreid over Nederland. Het is een beproefd concept waarbij honderden kinderen jaarlijks uitstromen met een betere kwalificatie voor het vervolgonderwijs en de daarop volgende beroepskeuze.

Kinderen groep 7 welkom
De Weekendschool Oldambt is uniek in zijn soort omdat zij werkt in en voor een plattelandsregio. Kent u nog leerlingen van groep 7 of 8 van de basisschool die in de gemeente Oldambt wonen? Meld ze aan via m.diemer@cmostamm.nl of via de juf of meester van hun school, er is nog plek! Op zondag 4 november zorgt Stichting de Oude Brandweer om 12 uur samen met fotograaf Marcel Lameijer voor een spetterende start van het nieuwe leerjaar.

Vrienden van de Weekendschool
Voor de verdere ondersteuning vanuit ouders en het bedrijfsleven zijn we daarnaast gestart met een crowdfunding actie, via o.a. de Rotary Winschoten en Tafel 41. We zoeken mogelijkheden van vervoer om de kinderen van de buitendorpen naar de Weekendschool te laten komen. Voelt u er wat voor om een (vrijwillige) bijdrage te leveren, ook als gastdocent, neem dan contact op met Maud Diemer, projectleider Weekendschool Oldambt, m.diemer@cmostamm.nl, tel. 06 46078222.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button