Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOpinie en verhaal

Column: Jeugdherinneringen aan ‘T Schienvat

- advertentie -

Finsterwolde – Het nieuws dat ’t Schienvat waarschijnlijk haar deuren moet sluiten, hakt er wel in. Negentig jaar historie dat zou gaan sluiten. De “place to be” in mijn geboortedorp, Finsterwolde, voor de jeugd. Generaties lang kwam de jeugd daar samen. In mijn jeugd heb ik daar vele uren doorgebracht. Eerst tijdens mijn basisschooljaren deelnemen aan diverse activiteiten. Van knutselmiddagen tot filmmiddag. Van kinderbingo tot kerstdiner. Tijdens de middelbare in de avonduren. In de weekenden tot middernacht. Wat heb ik veel mooie herinneringen aan ’t Schienvat!

- advertentie -

Vele Finnerwolmers werden er voor het eerst verliefd. Dronken daar voor het eerst een alcoholische versnapering, uiteraard soms stiekem. Dansen tijdens de drive-in shows. Gezellige karaoke avonden. Filmpjes kijken, klaverjassen, monopoly spelen, knobbelen, tafeltennissen en uiteraard de flipperkast. Niet te vergeten voetballen in de grote zaal of blokje voetbal.

Vele jeugdigen deden er een soort van vrijwilligerswerk. De jeugd voor de jeugd zeg maar. En dat allemaal onder leiding en toeziend oog, van in mijn tijd, Wim Boer. Met de club vrijwilligers een mooi uitstapje naar Schiermonnikoog.
Het was de plek waar het allemaal begon voor de band “De Pompers”. Die al snel naam en faam maakte in de gehele regio en later ver daarbuiten. Optreden met o.a. Normaal en op televisie bij Veronica.

In 1997 verwoest een brand ’t Schienvat. Ik geloof dat 3 jaar later een nieuw gebouw werd gebouwd voor het ’t Schienvat. En dan nu, na een historie van 90 jaar dreigt er een eind te komen aan ’t Schienvat. De grondslag is geld voor onderhoud van het gebouw. Het zou gaan om een bedrag van € 60.000,00 dat nodig is voor een opknapbeurt en dat geld is er niet. Gemeente Oldambt zegt te hebben onderhandeld met het bestuur van ’t Schienvat maar ze zijn er samen niet uitgekomen. Erg jammer, want de waarde van ’t Schienvat is voor de Finnerwolmers niet in geld uit te drukken.

Via Facebook zie ik acties voorbij komen om ’t Schienvat te behouden. Ik hoop van harte dat ik snel hoor dat ’t Schienvat haar deuren open houdt!
(Bron: BNSnieuws)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button