AlgemeenCultuurOp stap

De nieuwe traditie: 11e Allerzielen herdenking in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Vanuit Stichting TrOost Groningen wordt zondagavond 4 november voor de 11de keer Allerzielen Winschoten georganiseerd op de sfeervol verlichte terreinen van begraafplaats Acacialaan en uitvaartcentrum Oost Groningen te Winschoten.

- advertentie -

Iedereen die haar/zijn overledene wil herdenken ongeacht waar deze is begraven, bijgezet of uitgestrooid, is tussen 17.30 en 21.30 uur van harte welkom. Beide terreinen zullen weer sfeervol verlicht worden met duizenden waxinelichtjes, vuurschalen en passend theaterlicht. Er zijn meerdere speciaal ingerichte plekken, aangegeven met een witte verlichte paraplu,  waar een ieder op eigen wijze zijn dierbaren kan gedenken. Ook voor kinderen is er speciaal voor hen aangepaste plek.

De kaarsenzakken die zijn gemaakt voor de Samenloop voor Hoop Oldambt zullen ritueel worden verbrandt. En uiteraard kunt u de TrOostbanken (Social Sofa’s) bewonderen die vorig jaar zijn geplaatst tijdens het 10-jarig jubileum.

De organisatie ligt bij Alberta Kuil en Ank Witteveen die worden bijgestaan door vele vrijwilligers. Vele sponsoren uit de regio dragen Allerzielen in Winschoten een warm hart toe in de vorm van een dienst of een financiële bijdrage.

Wij raden u aan om lopend of op de fiets te komen en eventueel een lantaarntje of zaklantaarn mee te nemen om u zelf bij te kunnen lichten.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button