AlgemeenSport

Zuidlaren een maat te groot voor V.V. Westerlee

Westerlee – Op zaterdag 27 oktober speelden Westerlee en de gasten uit Zuidlaren hun wedstrijd op sportpark Koeperlaand. Het was een stuk kouder dan de weken er voor en het was eigenlijk net gestopt met regenen.

Vanaf het begin wilden de gasten hun wil opleggen aan de tegenstander, iets wat in de 3e minuut al resulteerde in een doelpunt. Keeper John Hofsté deed net een stap naar voren waardoor het schot met een boog over hem heen ging naar de verre hoek.
Zuidlaren speelde een tempo hoger als de thuisploeg dat veel te snel de bal weer kwijt was. De handelingssnelheid was te laag, er was weinig rust te zien.

In de 14e minuut kreeg Westerlee een hele goede kans. Na een goede combinatie tussen Hans Leenders en Jan Willem Evers kreeg Arjen Plat de bal, waarschijnlijk net even te ver voorbij het doel, die hij in het zijnet schoot. Zuidlaren had vaak de neiging te diep te gaan staan, buitenspel dreigde op deze manier en de echte kans kwam maar niet.Ondanks het feit dat het team het overwicht had waren er steeds minder echte kansen te zien.

Tot de 37e minuut, toen Westerlee niet beslissend genoeg verdedigde en Zuidlaren door het centrum richting het doel liep en de keeper kansloos liet. 0-2 vlak voor de pauze. Gezien het spel was dit niet onverdiend. Westerlee kreeg voor de rust nog één grote kans, Stefan Wubs bereikte Jan Willem Evers die zich goed vrij draaide maar geen kracht genoeg in het schot kon leggen.

Beide teams stapten na de rust vol goed moed op het veld. ZFC Zuidlaren had het systeem aan gepast, er werd nu 4-3-3 gespeeld. De bedoelingen van Westerlee werden meteen de grond ingeboord, binnen de eerste minuut van de tweede helft maakten de gasten de 0-3. De rechter spits kwam met een voorzet op maat die bij de tweede paal zo het doel in werd gelopen.

2 minuten laten werd het 0-4, het één na mooiste doelpunt van vanmiddag. Zuidlaren nam een vrije trap die over de muur met veel snelheid boven in het dak van het doel werd geschoten. 7 minuten later was het Westerlee dat wat meer van zijn doel afspeelde. Arjen Plat kwam vanaf de linkerkant het strafschopgebied in en schoot de bal te zacht voor het doel langs.

Met nog een kwartier te gaan was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Dat was te zien aan het spel van Zuidlaren, bij Westerlee miste het geloof nu ook. Iets wat niet zou moeten maar wel begrijpelijk was. Alle spelers voelden dat het team maar niet in het spel kwam, iets wat trouwens dodelijk is tegen een tegenstander van dit formaat.

Binnen 10 minuten maakten de gasten nog 3 doelpunten, maar in de 84e minuut ook nog het mooiste doelpunt van de wedstrijd van Westerlee.
De goed genomen corner kwam precies op de pantoffel van Jan Willem Evers terecht die de bal in één keer uit de lucht keihard in het doel schoot. Een eretreffer die er mocht zijn.

Conclusie mag zijn dat ZFC Zuidlaren een titelkandidaat is en dat vanmiddag bij Westerlee maar weinig lukte. Deze combinatie leidde tot deze stand.
(Bron: V.V. Westerlee)