AlgemeenWeerbericht

Morgen kletsnat met kans op westerstorm; Vanaf woensdag vrij zacht najaarsweer

- advertentie -

Landelijk – Morgen wordt een onstuimige en kletsnatte herfstdag. In het zuidwesten van het land kan regionaal 30-40 mm regen vallen. Daarbij waait het flink. Vooral in de tweede helft van de middag en in de avond kan de wind fors uithalen. Aan de kust van Noord-Holland en op de Wadden is dan kans op westerstorm en (zeer) zware windstoten tot circa 100 km/uur. Eind deze week wordt het vrij zacht najaarsweer met een mix van wolken zon en enkele buien. De middagtemperatuur ligt daarbij rond 14 graden.

- advertentie -

Morgen koerst een lagedrukgebied gedurende de dag van zuidoost naar noordwest precies over ons land. Dit gaat gepaard met veel neerslag. Vooral in de zuidwestelijke helft van het land kan regionaal meer dan 30 mm regen vallen. In heuvels van Zuid-Limburg valt mogelijk tijdelijk natte sneeuw. De zon krijgen we morgen niet te zien.

Naast zeer veel neerslag staat er ook veel wind op het programma. In de (vroege) ochtend waait er aan de noordkust nog een harde noordoostenwind (7 Bft.). In de middag waait er op veel plaatsen een (vrij) krachtige zuidenwind. Later op de middag en in de avond steekt een (zuid)westenwind op en deze kan het felst uithalen. Aan de kust wordt de wind stormachtig en vooral in de noordwestelijke en noordelijke kustgebieden is dinsdagavond kans op westerstorm (9 Bft.). Daarbij zijn (zeer) zware windstoten mogelijk tot circa 100 km/uur.

De temperatuur ligt morgen een groot deel van de dag tussen 2 en 5 graden. Aan het einde van de middag en in de avond stijgt het kwik naar 8-11 graden.

Na morgen vrij zacht najaarsweer
Woensdag komen er enkele buien voor, maar zien we ook af en toe de zon weer. Met circa 12 graden is de middagtemperatuur vrij normaal voor eind oktober. In de ochtend waait nog een stevige zuidwestenwind. Later op de dag wordt de wind matig en zuidelijk.

Donderdag wordt het nog wat warmer met 12 graden op de Wadden tot regionaal 15 in het zuidoosten. Het weerbeeld bestaat uit wolken, een paar buien en af en toe zon.

Ook vrijdag en komend weekend is het waarschijnlijk zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 12-15 graden. Vrijdag wordt op veel plekken een droge dag. Tijdens het weekend neemt de neerslagkans weer toe.

Vandaag waterkoud
Vandaag is er veel bewolking en vooral in de oostelijke helft van het land valt af en toe motregen. Later op de dag kan het in het zuidoosten iets harder regenen. Op de Wadden is kans op een bui. Het westen houdt het zo goed als droog.

De wind waait uit het noordoosten tot oosten en is op veel plaatsen matig of vrij krachtig. In het noordelijk kustgebied en op de Wadden waait het krachtig tot hard (6-7 Bft.) De temperatuur blijft op veel plaatsen steken tussen 5 en 7 graden. In de noordelijke kustgebieden wordt het met 8 graden op de thermometers warmer, maar door de wind ligt de gevoelstemperatuur in het hele land rond of net boven het vriespunt.

Foto: Pixabay
Bron: Weeronline.nl

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button