AlgemeenGemeente

Week van de Pleegzorg; Oldambt zet pleegouders in het zonnetje

- advertentie -

Oldambt – Tijdens de landelijke Week van de Pleegzorg, die plaatsvindt van 31 oktober tot en met 7 november, bedankt Oldambt haar pleegouders voor hun inzet. In totaal zijn er 59 pleeggezinnen in Oldambt.

- advertentie -

Waardering
Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Dit kan zeven dagen per week zijn, maar ook af en toe een weekend of alleen tijdens de vakantie. Pleegouders nemen het kind of de kinderen op in hun gezin en zorgen voor een liefdevolle en veilige omgeving. En daarvoor wil gemeente Oldambt alle pleegouders bedanken. Voor hun ‘open armen’ en hun inzet!

Cadeaukaart
De pleeggezinnen ontvangen tijdens de Week van de Pleegzorg een kaart en begeleidende brief. Met de kaart kunnen de ouders een presentje ophalen. De brieven en kaarten worden door Elker Pleegzorg verstuurd en aangeboden door de gemeente Oldambt.

Ook pleegouder worden?
Elker Pleegzorg heeft 450 pleegouders die samen voor zo’n 500 pleegkinderen zorgen. Toch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Heeft u er wel eens over nagedacht om pleegouder te worden? Tijdens de Week van de Pleegzorg organiseert Elker Pleegzorg informatieavonden over verschillende pleegzorgvormen (bijvoorbeeld langdurige pleegzorg of weekend- en vakantiepleegzorg), de begeleiding die pleegouders krijgen en waar een toekomstige pleegouder zich op moet voorbereiden. Ook schuift er een ervaringsdeskundige aan die uit eigen ervaring vertelt hoe het is om pleegouder te zijn. De informatieavonden zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Meer weten? Kijk dan op www.elkerpleegzorg.nl.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button