Algemeen

Grandioos Groningen in nieuwe YouTube-serie langs ‘Bie De Boer’

- advertentie -

Beerta – Boeren in de provincie Groningen hebben hun eigen informatiekanaal: het regionale videomagazine Grandioos Groningen is gestart met de YouTube serie ‘Bie De Boer’. In de serie trekken verslaggevers iedere week de provincie in voor mooie verhalen over en uit het Groningse boerenleven.

- advertentie -

De agrarische sector is op dit moment vaak nog onzichtbaar voor het grote publiek. Met ‘Bie De Boer’ wil Grandioos Groningen hier verandering in brengen. De serie geeft de kijker een uniek inkijkje in het dagelijks leven van boeren en aanverwante sectoren en laat zien wat er bij het runnen van een boerenbedrijf komt kijken.

Volgens aanvoerder Rob Mulder van Grandioos Groningen moet ‘Bie De Boer’ een bijdrage leveren aan het wederzijdse begrip tussen en maatschappij: “Er bestaat veel onbegrip in de maatschappij, voortkomend uit een gebrek aan kennis van en over het boerenleven. Door de boerenverhalen op een open en toegankelijke manier te vertellen, denk ik dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het wegnemen van de, overigens onnodige, grenzen.”

In de eerste aflevering van ‘Bie De Boer’ gaat Grandioos Groningen langs bij Annechien ten Have. Met haar Hamletz bracht de varkenshoudster uit Beerta het eerste Nederlandse merk in vers vlees op de markt. In de aflevering vertelt Annechien over het ontstaan van Hamletz en neemt ze Rob mee naar de ‘dartelstallen’ van de varkens.

https://www.youtube.com/watch?v=Oz2fEQnV4Dc&t=73s

Grandioos Groningen

Grandioos Groningen is een jong videomagazine in de provincie Groningen. Het platform uit een website met app, een YouTube-kanaal en verschillende social-mediakanalen. Met het steeds groter wordende bereik van de verschillende kanalen (50.000 mensen per week), is Grandioos Groningen het snelst groeiende platform van de provincie Groningen. Het online programma-aanbod van Grandioos Groningen bestaat op dit moment uit twee series: ‘In mijn Eendje’ en het nieuwe ‘Bie De Boer’. Op korte termijn komen daar meerdere programmaseries bij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button