Algemeen

Puppy aangevallen door loslopende hond en overlijdt

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen vrijdag rond half 2 liep Marianne van der Borgh met haar 3 maanden jonge Jack Russel pup Nova (zie foto) in het stadspark in Winschoten. Nova, die zelf aangelijnd was, werd buiten het losloopgebied (in de buurt van het wiebelbruggetje) besprongen door een loslopende hond met dreadlocks. Ondanks Nova’s geschreeuw liet de hond niet los en moest met kracht van het kleine hondje worden verwijderd.

- advertentie -

Marianne haar dochter Myrna Klaassens: ”Naar alle waarschijnlijkheid betreft het hier een Puli of een kruising daarvan. De hond was naar verluid net een week in het bezit van een wat ouder echtpaar/stel (Man en vrouw rond de 60. Vrouw half lang grijs haar, klein postuur, normaal qua gewicht. Man ook halflang grijs haar, beetje onverzorgd type, ongeveer 1.80 groot normaal postuur. )”

Ze verteld verder:Volgens de mensen die hiervoor eigenaar waren was de hond gewend aan ander honden en aan het los lopen.  Verder communicatie kon niet plaatsvinden aangezien Marianne zich met Nova op de arm naar haar auto spoedde om naar de dierenarts te rijden. De dierenarts zit in Appingedam, dus haast was geboden.”

(Lees verder onder de foto) Foto: Myrna Klaassens

”Foto’s en een echo lieten zien dat Nova bloed in de borstkas had en dat er een aantal organen gekneusd waren. Met medicatie mocht ze eerst mee naar huis. Omdat het zaterdagochtend slechter leek te gaan is er weer naar de dierenarts gegaan, en zaterdagmiddag nogmaals.  Ditmaal naar Hoogezand, waar nu dienst was. Hier is Nova opgenomen en in een zuurstofkooi gelegd waar het beestje 3 dagen in zou moeten blijven. Helaas heeft ze van zaterdag op zondag een nieuwe longbloeding gekregen waaraan ze is overleden.”

De eigenaresse, maar vooral ook de verzekeringsmaatschappij waar Nova verzekerd was, is op zoek naar het echtpaar.  

Tips
Bent u hen of kent u hen, meld u dan bij Marianne op 
0650864970 of bij de politie 09008844. Ook als u alleen maar iets heeft gezien of gehoord mag u contact opnemen. Er wordt woensdag aangifte gedaan van dit brute voorval.

Foto: Myrna Klaassens

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button