AlgemeenGemeente

Update: Cora-Yfke Sikkema (Groenlinks) wordt nieuwe burgemeester van de gemeente Oldambt

- advertentie -

Winschoten –Cora-Yfke Sikkema (Groenlinks) wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Oldambt. Dit is maandagavond bekend gemaakt tijdens een speciaal daarvoor ingelaste raadsvergadering.

- advertentie -

Foto: Gemeente Oldambt (Lees verder onder de foto)

Als het aan de gemeenteraad ligt, wordt Cora-Yfke Sikkema (GroenLinks) de nieuwe burgemeester van Oldambt. Tijdens de ingelaste raadsvergadering van maandag 5 november 2018 besloot de raad om Sikkema aan te bevelen als opvolger van Pieter Smit.

Wethouder
Cora-Yfke Sikkema is sinds 2014 wethouder en locoburgemeester bij de gemeente Haarlem. Daarvoor bekleedde ze functies bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Korps Landelijke Politiediensten en Universiteit Utrecht. Haar politieke carrière startte ze in 2010 in Haarlem; als gemeenteraadslid voor GroenLinks.

Bekend in de regio
Sikkema is geen onbekende in Groningen. Ze werd in 1970 geboren in Delfzijl en groeide daar ook op. Nadat ze haar vwo-diploma had gehaald, studeerde ze Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Benoeming
De benoeming tot burgemeester gebeurt door de koning. Het is de bedoeling dat Sikkema in de loop van januari van start gaat in Oldambt.

- advertentie -

Foto’s: OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button