Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Schmidt en Walker winnen supercross van Zuidbroek

- advertentie -

Zuidbroek – Nick Schmidt en Kade Walker zijn de nieuwe koning en prins van Zuidbroek. In de SX1 klasse liet Schmidt een ijzersterke indruk achter.
Schmidt en Walker winnen Supercross van Zuidbroek
In de finale rekende hij af met zijn teammaat Cedric Soubeyras en sloeg een gat. Schmidt bleef geconcentreerd rijden tot aan de finish en verzekerde zich van de zege.

- advertentie -

Soubeyras had een veel beter ritme dan op zaterdag en hield goed stand op een tweede plaats. Hij kon geen vuist maken ten opzichte van Schmidt maar wist Greg Aranda wel van zich af te houden. Dit leverde hem een tweede plaats op.

Greg Aranda kwam op zaterdag gelijk in de eerste ronde ten val waardoor hij kansloos was. Wel kwam hij nog terug naar een zesde plaats maar verloor hiermee gelijk al kostbare punten. Vandaag was zijn start vele malen beter en wist er een nette derde plaats uit te halen.

Harri Kullas won op zaterdag maar kwam slecht uit de start waardoor hij gelijk de aansluiting met de kopgroep miste. Kullas kwam op gecontroleerde wijze naar voren en wist als vierde over de finish te komen.

Nederlander Luca Nijenhuis strandde opnieuw in de laatste kans voor de finale. Nijenhuis is hiermee weer een hele ervaring rijker en weerde zich kranig in het sterke deelnemersveld!

Na twee dagen mocht Nick Schmidt de hoogste trede beklimmen voor Kullas en Soubeyras.

In de SX2 klasse was Chris Howell gelijk na de start kansloos voor de eindzege. Howell kwam hard ten val en verloor hierbij zoveel tijd dat hij een goede klassering kon vergeten. Aan de kop was het Julien Lebeau die de leiding nam en een hoog tempo inzette. De Fransman sloeg een klein gaatje op Chase Marquier en wist de Amerikaan netjes van zich af te houden. Wel probeerde Marquier het gat nog te dichten maar kwam net tekort waardoor Lebeau de wedstrijd won voor Marquier en Julien Roussaly. Kade Walker finishte op een vierde plaats en verzekerde zich hiermee van de titel Prins van Zuidbroek. Voor Walker was dit verrassend omdat hij er zelf eigenlijk geen rekening mee had gehouden.

Bram van den Hoek haalde het vandaag tot in de halve finale maar werd in de laatste kans uitgeschakeld. Van den Hoek kwam gedurende het weekend steeds beter in zijn ritme en kan hiermee verder bouwen in zijn Supercross seizoen.

Achter de zege van Kade Walker eindigde Marquier als tweede en Lebeau sloot het weekend af als derde.

De organisatie van de Dutch Supercross in Zuidbroek wil alle vrijwilligers, partners en rijders bedanken voor deze fantastische editie!

Foto’s: Arno Steeman/ OldambtNu.nl
Bron: motorcrossplanet.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button