AlgemeenGemeente

Burgemeester en brandweer op kraamvisite tijdens de brandpreventieweken

- advertentie -

Scheemda – Maandagavond zijn burgemeester Rika Pot en brandweer Groningen op kraamvisite geweest bij de familie Vos in Scheemda. Tijdens de brandpreventieweken voert de brandweer een campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’

- advertentie -

Het kindje van de familie Vos is de eerste nieuwe ingeschrevene in het geboorteregister van de gemeente Oldambt tijdens de brandpreventieweken in oktober. Tijdens het bezoek voerde de brandweer een veiligheidscheck uit en plaatste een rookmelder in de woning.

Lees ook: Burgemeester en brandweer gaan op kraambezoek tijdens de brandpreventieweken

De brandpreventieweken vinden elk jaar plaats in oktober. Deze campagne is gericht op een speciale doelgroep of actie. Dit jaar heeft de brandweer besloten de doelgroep jonge ouders te kiezen ,omdat zij een kwetsbare doelgroep zijn. Een kwart van de woningbranden vind plaats bij gezinnen met jonge kinderen blijkt uit een onderzoek.

De gemeente meldt via Facebook dat alle ouders die in de maand oktober aangifte kwamen doen van hun pasgeboren kindje, kregen een tas met cadeautjes, een brandveiligheidscheck en nuttige informatie.

Lees ook: Gemeente Oldambt doet mee aan de Brandpreventieweken

Foto’s: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button