AlgemeenWeerbericht

Warmste 6 november ooit gemeten; Nu 13 warmterecords tegenover drie kouderecords

- advertentie -

Landelijk – Om 12:00 werd het in De Bilt 17,2 graden. Daarmee is het de warmste 6 november ooit gemeten. Het vorige record bedroeg 17,1 graden uit 2015. Dit is alweer het 13e warmterecord van De Bilt. In het zuidoosten is het nog warmer met in Gilze-Rijen momenteel 18,7 graden. Uiteindelijk kan het in het zuidoosten zelfs 20 graden worden en dat is voor november uitzonderlijk. In slechts zeven andere jaren werd het op minstens één van de KNMI-stations in november 20 graden gemeten.

- advertentie -

Met de warmte van vandaag komt het totale aantal dag-warmterecords in De Bilt op 13. Daar tegenover staan slechts drie kouderecords. Het laatste kouderecord is van bijna anderhalve maand geleden. Op 23 september werd het in De Bilt slechts 10,9 graden. Afgelopen oktobermaand werden nog 3 warmterecords gebroken. Op 13 oktober werd het in De Bilt zelfs 26,3 graden!

Novemberwarmte is zeldzaam
Mocht het in het zuidoosten 20 graden worden, dan hebben we regionaal een bijzonder late warme dag. In november werd in slechts zeven andere jaren op één van de KNMI-stations 20 graden of meer gemeten. De laatste keer dat dit gebeurde was op 3 november 2015. Toen werd het op weerstation Maastricht 20,9 graden.

In 1955 was zelfs op 7 november regionaal sprake van een warme dag. Toen werd het in Maastricht en Eindhoven respectievelijk 20,0 en 20,1 graden. Het opgeheven weerstation Buchten (bij Sittard) noteerde zelfs 21,0 graden.

De meest late landelijke warme dag werd gemeten in 1926. Op 12 november werd het op het inmiddels opgeheven KNMI-weerstation Sittard 20,0 graden.

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!
Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl
Foto: Pixabay

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button