AlgemeenRegionaal nieuws

Inspiratiedag toekomstgericht lesgeven SOOOG

- advertentie -

Winschoten – Het was volle bak in Cultuurhuis de Klinker, waar afgelopen dinsdag 6 november zo’n 400 medewerkers en nauw betrokkenen van Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG) een door de stichting georganiseerde inspiratiedag bijwoonden over toekomstgericht lesgeven. Onder de zeven prominente sprekers waren onder andere Peter Heerschop, Sjef Drummen, Alexander Klöpping, Maarten Steinbach en Ben Woldring.

- advertentie -

Stof tot nadenken
Technologische hulpmiddelen, programmeerrobots, trends en ontwikkelingen binnen het onderwijs en de impact van maatschappelijke veranderingen daarop, 21ste-eeuwse vaardigheden: een wereld aan mogelijkheden kwam aan bod. “Wij hebben de taak onze leerlingen voor te bereiden op banen die nu nog niet bestaan en ze vaardigheden bij te brengen waar vroeger geen aandacht aan werd besteed op school”, legt Jaap Hansen, voorzitter van het College van Bestuur van SOOOG uit.

“Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van problemen, creatief denken, samenwerken en een kritische, onderzoekende houding aannemen. Het is belangrijk stil te staan bij de toekomst van ons onderwijs en onze medewerkers inzichten en tools mee te geven waarmee ze hun eigen manier van toekomstgericht lesgeven vorm kunnen geven.” Hansen noemt de inspiratiedag geslaagd, want bezoekers geven aan de dag zeer motiverend te hebben gevonden en zeggen dat de verschillende sprekers zeker stof tot nadenken geven.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button