Algemeen

Brandweer Finsterwolde krijgt nieuwe bus voor het oppervlakte reddingsteam

- advertentie -

Finsterwolde – Afgelopen vrijdag heeft brandweer Finsterwolde een nieuwe bus gekregen voor het oppervlakte reddingsteam. Met de nieuwe bus kan het team veiliger de weg op en zijn er meer mogelijkheden voor de brandweerlieden. Er zijn op drie plekken in de provincie oppervlakte reddingteams namelijk in Finsterwolde, Delfzijl en Zoutkamp. Het team in Finsterwolde is de eerste die een nieuwe bus krijgt.

- advertentie -

Het oppervlakte reddingsteam bestaat uit een groep brandweerlieden die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Het team rukt in principe uit bij elke waterongeval. Dit kan zijn een persoon- of auto te water / een dier of watersporter die in de problemen zit. De regel is dat het team  200 meter vanaf de walkant in actie mag komen. Verder mogen zij niet onder water komen, dit is enkel over gelaten voor de duikers.

De nieuwe bus voldoet aan alle veiligheidseisen. Tijdens het navigeren word er alleen gebruik gemaakt van een gesproken stem en stoeltrillingen dit word ook wel ’tactiele navigatie’ genoemd. Dankzij deze tactiele navigatie hoeft er onderweg naar een incident niet meer op een scherm gekeken worden. Dit draagt bij aan de veiligheid op de weg. De bus is een automaat dus er hoeft niet meer geschakeld te worden en kan het team dus ook sneller ter plaatse zijn.  Daarnaast is de bus ook ruimer, zo kunnen er natte  kledingstukken uitgetrokken worden in de bus om onderkoeling te voorkomen.

Foto: Richard van Nus

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button