Algemeen

Update: Explosief gevonden tijdens baggerwerkzaamheden Reiderwolderpolder

- advertentie -

Finsterwolde – Donderdag ochtend is er tijdens baggerwerkzaamheden in het Afwateringskanaal Fiemel Reiderwolderpolder een explosief gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat vermoedelijk om een mortiergranaat.

- advertentie -

De kraanmachinist zag tijdens het baggeren iets in de baggerspecie’, vertelt Edwin de Gries van waterschap Hunze en Aa’s aan Rtv Noord. ‘Hij dacht een explosief te herkennen en dus heeft hij het voorwerp veiliggesteld op de bodem van het kanaal’

Explosieven verkenningseenheid
Na het aantreffen van het explosief is de Explosieven verkenningseenheid ingeschakeld. Dit is een team (3a 4 personen) van de politie zij verkennen de situatie en adviseren of inderdaad de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen moet worden.

Niets gevonden
De EOD heeft met een duikersteam naar het explosief gezocht met een metaaldetector, maar het explosief is niet gevonden. ‘We zijn een uur aan het zoeken geweest’, zegt een sergeant majoor van de EOD. ‘Het kan best zijn dat het tien meter verderop ligt, maar op deze plek hebben we niets aangetroffen.’ Het explosief blijft nu dus op de bodem liggen. ‘Zolang niemand eraan zit, kan dat geen kwaad’, aldus de sergeant-majoor tegen Rtv noord.

Foto:  Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button