Algemeen

Verlichte boerderijenroute Oldambt en omstreken

- advertentie -

Oostwold/ Termunterzijl – In het weekend van 23, 24 en 25 november organiseert de PR commissie van LTO Noord een Verlichte Boerderijenroute in het Oldambt. In deze donkerste tijd van het jaar worden zo’n 75 objecten in de schijnwerpers gezet, meest boerderijen, maar ook een gemaal, galerieën en kerken. Een aantal van deze boerderijen houden open huis. Dat houdt in dat men, wanneer men de route rijdt, een kijkje kan nemen in de schuur of stal. Op deze manier wil de PR commissie de landbouw bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

- advertentie -

Lees ook: Verlichte Boerderijenroute Oldambt op 23, 24 en 25 november

De route is ongeveer 55 kilometer lang. Men kan op 2 punten starten, bij Agrarische Dienstverlening Alfing BV in Termunterzijl en bij Vliegbedrijf Tom van der Meulen in Oostwold. Daar is tijdens het evenement een routeboekje te verkrijgen, waar de route in staat en informatie over de verlichte objecten. De route gaat van Termunterzijl , door de polders naar Nieuw Statenzijl, Drieborg, Nieuw Beerta , via Finsterwolde, Oostwold, Nieuwolda en Woldendorp terug naar Termunterzijl.

Vanaf 17.00 uur kan er gestart worden. Om 22.00 uur gaat de verlichting uit en sluiten de deuren van de opengestelde boerderijen (op zondag om 21.00 uur) en is het weer donker op het platteland.

De commissie heeft een fotowedstrijd uitgeschreven waar u aan mee kunt doen. De foto met de meeste likes , maakt kans op een dinerbon t.w.v. €50, ter beschikking gesteld door Hotel Termunterzijl.
Meer informatie kunt u vinden op www.lichtrouteoldambt.nl en op facebook.com/lichtrouteoldambt.
Rijdt u ook mee vrijdag 23, zaterdag 24 of zondag 25 november?

Foto: Lichtroute Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button