AlgemeenWeerbericht

Zonnige en frisse sinterklaasintocht; Gevoelstemperatuur 3-4 graden

- advertentie -

Landelijk – Na een koude ochtend met vorst aan de grond wordt het in Zaanstad 8 graden. Het is stralend weer en door een frisse noordoostenwind is het voor het gevoel 3-4 graden. Zondag is het opnieuw zonnig met 5-7 graden. Na het weekend wordt het guur met meer bewolking en wind. De middagtemperatuur daalt naar 1-5 graden. Vooral woensdag is kans op de eerste natte sneeuw van het najaar.

- advertentie -

Het jaarlijkse sinterklaasfestijn begint koud. In het binnenland vriest het enkele graden en in Zaanstad ligt de temperatuur in de vroege ochtend rond 1 graad. Aan de grond vriest het in Noord-Holland een beetje. Later in de ochtend stijgt de temperatuur in de volle zon naar 5 graden. Er staat een beetje wind en daardoor ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt. Om tijdens het wachten warm te blijven kunnen toeschouwers het beste in beweging blijven.

Aan het begin van de middag is het een graad of 6 en uiteindelijk stijgt de temperatuur naar 8 graden. Er steekt een matige oostenwind op en daardoor is het voor het gevoel 3 of 4 graden.

De eerste nacht waarin de goedheiligman de huizen langs kan gaan wordt meteen een koude. Het gaat op grote schaal vriezen met in het binnenland 1-4 graden vorst en in de kustprovincies minima rond het vriespunt. De noordoostenwind is niet alleen koud, maar ook droog. Hierdoor zal geen mist ontstaan en blijft gladheid uit.

Zondag is het opnieuw zonnig en wordt het 5 graden in het noordoosten tot 7 graden in het zuiden en westen.

Eerste smeltende sneeuw
Na het weekend wordt het kouder en daalt de temperatuur naar 1-5 graden. Vooral de eerste dagen staat er een stevige wind en is het ronduit guur. Vanaf dinsdag, met name op woensdag, kan af en toe wat neerslag vallen en daarbij is kans op natte sneeuw.

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!
Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl
Foto: OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button