AlgemeenOp stap

Succesvolle druk bezochte sinterklaasintocht in Beerta voor jong en oud

- advertentie -

Beerta – Zondagmiddag om 13:00 zette de Sint samen met zijn Pieten voet aan wal in de haven van Beerta. De Sint werd verwelkomt op de kade door waarnemend burgermeester Rika Pot en Martin Doornbos inwoner van het dorp maar ook raadslid van Gemeente Belangen Oldambt.

- advertentie -

Tijdens de aankomst in de haven werden ze opgewacht door ongeveer 120 enthousiaste kinderen met papa’s en mama’s, opa’s en oma’s. Na het warme welkom hebben de Sint en zijn Pieten in optocht met de ‘Bierspiekers’ een boerenkapel uit Spijk een wandeling gemaakt door het dorp. Aan het eind van de wandeling kwamen ze uit bij activiteitencentrum ‘de Iemekörf’ waar het welkomstfeest plaats vond.

Het was wel even paniek tijdens het welkomstfeest want de pepernoten machine begon te roken, deze had een boef kapot gemaakt. Ook kwam hij af en toe het toneel op en stal de cadeautjes. Toen de boef betrapt werd moest hij voor straf een liedje zingen samen met de kinderen. Alles is uiteindelijk goed gekomen en het feest was zeer geslaagd.

Nadien was het feest nog niet afgelopen want de Sint ging samen met zijn Pieten ook nog een bezoek brengen aan het verpleeghuis ‘de Tjamme’. De ouderen zaten vol smart te wachten. Ze hebben genoten van de dansende pieten en hebben een leuk half uurtje gehad.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button