AlgemeenOp stap

Hart & Vaatcafé in het Ommelander Ziekenhuis een groot succes!

- advertentie -

Scheemda – Op donderdagavond 22 november was er opnieuw een overweldigende belangstelling voor het Hart & Vaatcafé in het Ommelander Ziekenhuis. Ziekenhuiscardioloog Lianne Permentier gaf een presentatie over o.a. kransslagaderziekte, de oorzaken en risicofactoren en de medicatiebehandeling. Apotheker Christel de Vries legde m.n. uit hoe belangrijk het is dat er een goede afstemming en evaluatie is van medicatiegebruik tussen de individuele patiënt en de zorgverlener.

- advertentie -

Maar liefst 200 bezoekers meldden zich aan voor de lezing. Helaas konden niet meer dan 120 bezoekers in het restaurant worden toegelaten. Door de grote belangstelling voor dit onderwerp, is de intentie om in 2019 een tweede bijeenkomst te organiseren.

Forum
Bezoekers konden deze avond vragen stellen aan zowel cardioloog als apotheker. Beide specialisten gaven uitleg over o.a. het gebruik van meerdere medicijnen bij elkaar, hoe je medicijnen het beste kunt innemen en wanneer, de bijwerkingen van medicijnen en allergieën voor medicijnen. Ook was er een informatiemarkt waar bezoekers folders over hartziekten en hartmedicijnen konden inzien en meenemen naar huis.

Programma 2019
Wegens het grote succes van de Hart & Vaatcafés organiseren De Harteraad (voorheen Hart & Vaatgroep) en de afdeling Cardiologie van het Ommelander Ziekenhuis Groningen, in 2019 nieuwe bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst van het Hart & Vaatcafé is op donderdag 21 maart en gaat over boezemfibrilleren. Ook hiervoor was in september 2018 een enorme belangstelling. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan vanaf 1 januari 2019 via info@harteraad.nl of www.harteraad.nl. Verder zijn er op donderdag 6 juni en donderdag 17 oktober bijeenkomsten van het Hart & Vaatcafé. De onderwerpen zijn nog niet bekend maar worden eveneens in 2019 zo spoedig mogelijk bekend gemaakt via de websites van de Harteraad en het Ommelander Ziekenhuis (www.ommelanderziekenhuis.nl).

Hart & Vaatcafés
De Hart & Vaatcafés zijn bedoeld om hart- en vaatpatiënten en hun naasten met elkaar in contact te brengen en ervaringen en tips met elkaar te delen. Het vergroten van kennis is een belangrijk aspect van het Hart & Vaatcafé. Verschillende specialisten komen aan het woord. Dit kan een arts of een verpleegkundig specialist zijn, maar ook een ervaringsdeskundige. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button