AlgemeenOp stapVideo

Fotoserie: Verlichte boederijenroute door Oldambt en omstreken groot succes

- advertentie -

Oldambt en omstreken – 23, 24 en 25 november vond de verlichte boerderijenroute plaats. Het evenement trok veel bezoekers aan, de organisatie spreekt van een groot succes. Het gebied waar de Verlichte Boerderijenroute doorheen liep, bestaat uit polders die in de loop van de tijd op de Eems en de Dollard zijn gewonnen. Het gebied wordt gekenmerkt door grootschalige landbouw en weidse vergezichten.

- advertentie -

Bezoekers konden starten bij twee startpunten, bij Alfing BV in Termunterzijl of Vliegbedrijf Tom van der Meulen Oostwold. In totaal stonden er 72 bedrijven en boerderijen in de spotlights waarbij je bij 12 bedrijven een kijkje kon nemen op het terrein. De route was ongeveer 55 kilometer lang en te volgen met de auto. Bezoekers kregen een informatieboekje met bijgevoegde routebeschrijving mee. In dit boekje werd bij elk verlichte gebouw informatie gegeven, een stukje historie verteld of uitleg over verschillende werkzaamheden op locatie.

Lees ook: Organisatie zoekt getuigen: aggregaat gestolen tijdens Verlichte Boerderijenroute

Dankzij de Verlichte Boerderijenroute konden trotse ondernemers hun gebouwen in de spotlights zetten. Bezoekers kregen de mogelijkheid om op diverse bedrijven te kijken naar wat er allemaal gebeurt op deze bedrijven. Naast de boerderijen en boeren was er ook de mogelijkheid om te kijken bij loonbedrijven, akkerbouwbedrijven, galerieën, theeschenkerij, tulpenbroei enzovoort. Kortom een grote variatie waar voor een ieder wel iets had om te kijken.

De 12 bedrijven die hun bedrijf open stelden voor het publiek
– Alfing BV Termunterzijl Handel en Transportbedrijf.
– Vliegbedrijf Tom van der Meulen Oostwold
– Hunze en Aa’s Gemaal Rozema Termunten
– Johannes Kerkhovenpolder Woldendorp
– De Groninger Kroon Reiderwolderpolder Finsterwolde
– Stocksterhorn Akkerbouwbedrijf Nieuw Beerta
– VOF De Groot Melkveebedrijf Nieuw Beerta
– Proefboerderij Ebelsheerd Nieuw Beerta
– Kunstgalerie Finsterwolde
– Loonbedrijf Boven Finsterwolde
– Familie van de Aker Akkerbouw en gesloten varkenshouderij Oostwold
– Familie Knottnerus Tulpenboerderij Nieuwolda Oost

Foto’s: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button