AlgemeenWeerbericht

Natte en onstuimige Pakjesavond; Sinterklaasspits extra druk door regen

- advertentie -

Landelijk – Het zachte en wisselvallige weer houdt na het weekend aan. Juist woensdag wordt veel regen verwacht en kan op grote schaal 8-15 mm vallen. In de avond is het waarschijnlijk minder nat dan in de middag en met 8-10 graden blijft het zacht. Door de regen kan de pakjesavondspits extra druk uitvallen.

- advertentie -

Met een stevige zuidwestenwind trekken komende dagen regelmatig buien over het land. De aangevoerde lucht is erg zacht en de maxima zijn uitzonderlijk hoog voor begin december. Zo wordt het vandaag 12 graden in het noorden tot lokaal 15 graden in het zuidwesten. Daarmee belooft het de warmste 2 december sinds het begin van de metingen te worden. Normaal is het begin december 6 à 7 graden.

Ook woensdag is het zacht met 9 graden in het noordoosten, 11 graden in het midden en 12-13 graden in het zuiden. Het is geheel bewolkt en overdag passeert een flink regengebied. Op veel plaatsen kan 8-15 mm regen vallen.

Onstuimige Pakjesavond
Aan het begin van Pakjesavond is het onstuimig en nat. In het hele land komen buien voor en daarbij staat een stevige zuidwestenwind. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig en in het westen van het land is het onstuimiger door een (vrij) krachtige wind. Daarbij komen windstoten voor van zo’n 50 km/u. Met 8 graden in het noorden tot 10 in het zuiden is het in ieder geval niet koud. Later op de avond neemt de buiigheid af.

Doordat het woensdagmiddag op veel plaatsen regent is de kans groot dat de vroege sinterklaasspits zwaarder uitvalt dan gebruikelijk. Wie op tijd wil zijn voor het bezoek van de Sint doet er goed aan nog iets eerder te vertrekken.

Vorig jaar droog tijdens Pakjesavond
In 2007 werd het op het landelijke hoofdstation 12,8 graden. Ook vorig jaar was het op 5 december geheel bewolkt en waaide het aan de kust behoorlijk. Met 6 tot 9 graden was het toen minder zacht, maar er viel nauwelijks neerslag. In de avond trokken alleen over het midden van het land een paar lichte buitjes.

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!
Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl
Foto: Pixabay 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button