AlgemeenCultuurOp stap

Gé Reinders & Politie Orkest Noord-Nederland in cultuurhuis de Klinker

- advertentie -

Winschoten – Blaasmuziek en Gé Reinders, dat zijn twee handen op een buik. In 1999 nam hij zijn grootste hit ‘Blaosmuziek’ op, die steevast in de Top 2000 terug te vinden is. In 2005 begon hij met theatertournees met plaatselijke orkesten. Vijf seizoenen later stopte Reinders daarmee, omdat hij bang was zich te overeten aan “die heerlijke slagroomtaart van de blaasorkesten”. Orkesten bleven echter aan hem trekken om nog één keer op tournee te gaan en als gemoedelijke Limburger geef je daar dan een keer aan toe. Op zondag 16 december is hij samen met Politie Orkest Noord-Nederland te zien in De Klinker.

- advertentie -

Gé brengt tijdens zijn voorstelling ‘Oetblaoze’ een combinatie van bekende liedjes als ‘Blaosmuziek’ en ‘d’n Haof’ en nieuwe nummers. Hij blaast alleen, maar speelt tijdens de voorstelling ook samen met het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN): het muzikale visitekaartje van de politie in Noord-Nederland. Het orkest bestaat uit maar liefst 46 muzikanten en heeft een fanfare-bezetting. Veel muzikanten van het PONN zijn in dienst bij de politiekorpsen Drenthe, Friesland of Groningen. De overige PONN-muzikanten zijn oud-politiemensen of hebben een andere (arbeids)relatie met of in de politieorganisatie. De algehele muzikale leiding van het PONN is in handen van chef-dirigent Frank Samsom.

Heeft u zin in de sfeer van een dorpsplein op een mooie zondagochtend? Kom dan op 16 december naar Cultuurhuis De Klinker. Kaarten zijn te verkrijgen via de theaterkassa of indeklinker.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button