Algemeen

Geuko van Lang in tv-programma: ‘Je Geld of Mijn Leven

- advertentie -

Winschoten – Bert van Leeuwen volgt de strijd van vier patiënten voor wie crowdfunding de laatste hoop is op genezing of een betere kwaliteit van leven. Met het geld van de crowdfunding ondergaan zij een behandeling die niet wordt vergoed in Nederland. Vaak gaat het om een behandeling in het buitenland omdat de behandeling in Nederland niet beschikbaar is.

- advertentie -

In het programma wordt de kijker opgeroepen te doneren en deze behandeling mogelijk te maken. Dit programma gaat over de vraag wat (de kwaliteit van) een mensenleven waard is, gezien vanuit de grenzen van ons huidige zorgstelsel. Voor een steeds grotere groep patiënten is, vanwege de grenzen van ons zorgstelsel, crowdfunding de laatste hoop op genezing, levensverlenging of een belangrijke verbetering van hun kwaliteit van leven.

Geuko van Lang
Doordat een agressief virus in zijn ruggenmerg zijn motorische vaardigheden aantast, is Geuko (6) grotendeels verlamd en houdt beademingsapparatuur hem in leven. In Nederland is zijn ziekte uniek (Geuko is de enige in Nederland) en is er geen behandeling.

Doneren kan door hier te klikken.

Maar een intensieve – helaas niet vergoede – revalidatie in het Kennedy Krieger Institute in Baltimore zal de kwaliteit van leven van dit vrolijke jochie dramatisch verbeteren. De kans is groot dat hij weer zelfstandig leert ademen en met zijn jongere broertje Gijs kan spelen. In Amerika is men zeer optimistisch over zijn herstel. Helpt u mee om deze dappere strijder weer kind te laten zijn?

12 december 2018 om 20:30 uur op NPO 1

- advertentie -

Voorafgaand zijn de ouders van Geuko te gast aan tafel bij De Wereld Draait Door vanavond om 19.00 uur op NPO 1.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button