AlgemeenGemeente

Vier jongens krijgen een geschenk omdat ze een heldendaad hebben verricht

- advertentie -

Nieuw Scheemda – Afgelopen zondag 18 november brak er brand uit in een woning in Nieuw Scheemda. Vier jongens die toevallig passeerden, zagen de vlammen uit het dak slaan. Ze bedachten zich niet en ondernamen direct actie: 1-1-2 werd gebeld. “We wisten niet of er iemand thuis zou zijn, we hebben van alles geprobeerd om de bewoner, als die thuis zou zijn, wakker te maken.” zegt Roy Katt. “We namen het zekere voor het onzekere!”
Nadat de jongens op de ramen bonkten, is de bewoner wakker geworden. “Hij kwam naar buiten, intussen stond het hele huis in brand” verteld Garp Heeres. “Het had niet langer moeten duren, dan had het anders afgelopen.”

- advertentie -

Lees ook: Woning volledig verwoest door brand 

Roy (20), Garp (26), Lars de Jonge (21) en Waldo Droppert (24) werden door gebiedswethouder Laura Broekhuizen uitgenodigd in de voormalige raadszaal in het gemeentehuis. “Het is niet zomaar iets wat jullie hebben gedaan.” sprak Laura ze toe. “Tegenwoordig wordt er direct gefilmd, of gaan er mensen vanuit dat de hulpdiensten al zijn ingeschakeld. Jullie hebben uitstekend gehandeld!”

“Voordat de brandweer ter plekke komt, moet er eerst van alles gebeuren. Onze vrijwilligers zitten thuis en moeten eerst naar de kazerne.” zegt Lars Scheenstra, commandant van brandweer Oldambt. “Het is goed dat er oplettende inwoners zijn die al gaan handelen voordat wij er zijn, maar houd tegelijkertijd ook je eigen veiligheid in de gaten.” benadrukt hij.

De vier jongens waren blij verrast over de lovende woorden van wethouder Laura Broekhuizen en commandant Lars Scheenstra. “We deden gewoon wat goed voelde en onze plicht op dat moment was, maar dat dit er achter weg kwam hadden wij niet verwacht.” zegt Waldo.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button