Algemeen

Programma EO levert nu al ruim 155.000 euro op voor Geuko

- advertentie -

Winschoten – Geuko van Lang uit Winschoten was gisteravond te zien in het tv-programma ‘Je Geld of Mijn Leven’. In dit EO-programma volgde presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die proberen via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie. De 6-jarige Geuko is door een agressief virus in zijn ruggenmerg grotendeels verlamd.

- advertentie -

Met nog vijftig dagen te gaan stond de teller voor het Winschoter jongetje Geuko van Lang om 13:55 uur op 155.674,82 euro.  Met behulp van crowdfunding hopen ze de laatste €205.000 bij elkaar te krijgen.

Beademingsapparatuur houdt hem in leven. Met deelname aan het televisieprogramma willen zijn ouders Gert Jan en Gerda geld inzamelen voor een behandeling in de Verenigde Staten. Wie een bijdrage wil leveren, kan doneren via deze website.

Hoewel het Nederlandse zorgstelsel tot de besten van Europa hoort, zijn er toch patiënten die tussen wal en schip vallen. Geuko is één van hen: de destijds kerngezonde kleuter belandde in 2016 plotseling op de Intensive Care. Daar kreeg hij de diagnose Acute Flaccid Myelitis (AFM); een ontsteking van het ruggenmerg dat wordt veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Nu is hij gedeeltelijk verlamd en kan hij niet zelfstandig ademen. Na een lang revalidatietraject komt Geuko in april van dit jaar weer thuis in Winschoten. Maar er is nog een lange weg te gaan: een intensieve revalidatie in Baltimore (Verenigde Staten) kan Geuko’s kwaliteit van leven drastisch verbeteren.

“Dat verdient Geuko ook”
Gert Jan en Gerda geloven dat hun zoon door een behandeling in Amerika bijvoorbeeld weer zelf kan zitten. “We hebben dat gezien van de kinderen die daar behandeld zijn. Die lagen er net zo bij als Geuko op de IC. Er is een jongetje die gewoon weer loopt. Hij heeft maar een paar uur per dag beademing nodig en hij gaat gewoon weer naar school. Als je dat ziet… Dat verdient Geuko ook!” Het echtpaar heeft door middel van diverse acties al bijna € 100.000 ingezameld, maar dat is helaas nog lang niet voldoende om de behandeling te kunnen financieren.

Een gezicht geven
“In ‘Je Geld of Mijn Leven’ willen we de mensen die in ons zorgverzekeringssysteem buiten de boot vallen een gezicht geven”, vertelt Bert van Leeuwen. In de kick-offuitzending van afgelopen woensdagavond worden daarom naast Geuko nog drie mensen geportretteerd: Evert Bloemert (42), Samantha Jaeggi-Werther (27) en de 31-jarige Eefje Muller. “We roepen de kijker op om via de website eo.nl/leven geld te doneren voor een behandeling van de patiënten en we lichten toe waarom er geen vergoeding is vanuit de zorgverzekeraar. Ik blijf deze vier mensen enige tijd volgen en hoop dat we in 2019 kunnen laten zien dat iedereen het benodigde geld bij elkaar heeft gekregen.”

- advertentie -

Doneren
Doneren voor Geuko is mogelijk via rekeningnummer NL32 INGB 0006530454, ten name van Stichting Crowdfunding voor Clubs. Zet in de omschrijving wel Geuko van Lang of doneer via deze website.

- advertentie - 

De aflevering is hier terug te kijken.

Foto: EO

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button