AlgemeenOp stap

Tafelhuis 2018 vandaag gestart door Bert Visscher en wethouder Erich Wünker

- advertentie -

Winschoten – Vier dagen radio maken voor een goed doel. Richard Pathuis, Mitchell Weijermars en Jack Westers doen het de komende vier dagen in de Klinker. Een tijdelijke radiostudio en een gezellig aangekleed café waar je even lekker kunt genieten van heerlijke  muziek zorgen voor de juiste sfeer.

- advertentie -

Bert Visscher opende het Tafelhuis donderdagmiddag om 16:00u samen met wethouder Erich Wünker. De eerste donatie kwam van Bert, hij doneerde 50 euro in een collecte bus die hij vanavond meeneemt naar zijn show om ook daar aandacht te vragen voor het Tafelhuis. Ook de wethouder had een cheque meegenomen, daar stond een heel mooi bedrag op van 1000 euro namens de gemeente Oldambt.

Het goede doel
De organisatie van Het Tafelhuis koos met stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis voor een goed doel in eigen regio. “We willen graag zo veel mogelijk mensen helpen. Daarnaast was bepalend dat deze stichting een concreet plan indiende voor besteding van het bedrag”, vertelt Jaron Hessels namens de organisatie.

De Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis dienden een plan in om VR-iendjes aan te schaffen. Dit zijn kleine robots met een 360-graden camera om op school of thuis te plaatsen. Met name jonge patiënten die voor langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, kunnen door middel van een VR-bril mee kijken en communiceren in de klas of thuis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld lessen volgen of de verjaardag van familie thuis meemaken. Hessels: “Wij hopen zoveel mogelijk VR-iendjes aan het Ommelander Ziekenhuis te kunnen schenken.”

Zondag om 17:00u verlaten de drie heren het huis en dan wordt ook meteen het eindbedrag bekent gemaakt.

Foto’s: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button