AlgemeenWeerbericht

Geen witte Kerst dit jaar; Vooral komend weekend en maandag zeer zacht

- advertentie -

Landelijk – De kans op sneeuw voor of tijdens Kerst is nihil. De dagen voor Kerst verlopen regenachtig en zeer zacht met zaterdag, zondag en maandag maxima van 10-13 graden. Tijdens Kerst wordt het wel iets kouder, maar winters wordt het niet. Mogelijk krijgen we na de kerstdagen wel vorst in de nachten. Wie toch een witte Kerst wil kan het beste naar een sneeuwzeker gebied in de Alpen.

- advertentie -

Vandaag is het een groot deel van de dag droog met vooral vanmiddag op veel plaatsen ruimte voor de zon. De rest van de week verloopt bewolkt en wisselvallig. Tot en met vrijdag ligt de middagtemperatuur op 7-10 graden met de laagste maxima meestal in het noordoosten en de hoogste vaak in Zeeland of Brabant.

Zaterdag, zondag en maandag is het nog zachter met 9 graden op de Wadden en 10-13 graden in de rest van het land. De kans op regen is groot en de zon krijgen we nauwelijks te zien. Hierdoor zijn het echt “de donkere dagen voor Kerst”.

Ook Eerste Kerstdag is het waarschijnlijk overwegend grijs en regenachtig. Tweede Kerstdag verloopt droger met iets meer kans op zon. Met 7-10 graden is het iets minder zacht dan de dagen vlak voor Kerst.

Na Kerst is er een kleine kans op een wat kouder weertype met lichte vorst in de nachten. Daarbij is het weerbeeld droog met af en toe zon. De kans op relatief zacht weer, met maxima rond 8 graden en minima rond 3 graden, is groter. In dat scenario blijft het (licht) wisselvallig.

Toch een witte Kerst?
Wil je zeker zijn van een witte Kerst dan kan je terecht in de Alpen. Ook daar is het, vooral tijdens de dagen voor Kerst, relatief zacht. Voor een echt mooie witte Kerst moet je een hooggelegen locatie bezoeken. Het liefste ruim boven 1500 meter.

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!
Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl
Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button