AlgemeenGemeente

Burgemeester Rika Pot reikt speciale carbidbal uit aan de BOCK Benny Winters

- advertentie -

Beerta – Maandagmiddag reikte burgemeester Rika Pot in het kader van de campagne rondom de BOCK een speciale carbidbal uit aan Benny Winters. Benny is de BOCK van Voetbalvereniging THOS uit Beerta. Alle carbidschieters die een ontheffing hebben, krijgen vandaag twee BOCK-ballen van ons.

- advertentie -

“Carbidschieten is een prachtige traditie die zorgt voor gezelligheid tijdens de jaarwisseling. Met de BOCK-campagne willen we een bijdrage leveren om de traditie van carbidschieten op een leuke en veilige wijze in stand te houden.” zegt Rika. “Er gebeuren helaas nog steeds (ernstige) ongelukken bij het carbidschieten. Veel van deze ongelukken gebeuren door het schieten met een deksel. Een echte BOCK heeft ballen en schiet daarmee.”

Daarom doen wij altijd mee aan de ‘Wie is de BOCK?’-campagne, die is gericht op veilig carbidschieten. BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller. Dit is de persoon die aandacht heeft voor de veiligheid bij en rondom de traditie van carbidschieten.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button