AlgemeenGemeente

Installatie burgemeester Cora-Yfke Sikkema op 29 januari

- advertentie -

Winschoten – Op 29 januari wordt onze nieuwe burgemeester Cora-Yfke Sikkema geïnstalleerd. Dat gebeurt tijdens de openbare raadsvergadering om 20.00 uur in Halte Democratie in Winschoten. Tijdens de vergadering zal burgemeester Cora-Yfke Sikkema de eed of belofte afleggen. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de installatie en de receptie na afloop. Tijd: 20.00 uur. Locatie: Halte Democratie, Havenkade-West 1 in Winschoten.

- advertentie -

Waarnemend burgemeester Rika Pot neemt de avond ervoor, op 28 januari, afscheid.

Kennismaking met de dorpen en wijken
De middag voorafgaand aan haar officiële installatie, maakt Cora-Yfke in De Klinker in Winschoten kennis met de dorpen en wijken. Dat gebeurt in een programma tussen 14.00 en 17.00 uur. Dorps- en wijkvertegenwoordigers vertellen in 2 tot 3 minuten wat hún dorp zo leuk maakt. Ook blikken ze alvast vooruit op wat Cora-Yfke gaat zien tijdens de kennismakingstoer later in het jaar. Inwoners kunnen zich aanmelden om hierbij te gast te zijn.

Aanmelden inwoners voor introductie nieuwe burgemeester
Wilt u als inwoner van de gemeente Oldambt het middagprogramma van de introductie van de nieuwe burgemeester bijwonen? Meld u dan voor 12 januari aan via www.gemeente-oldambt.nl/introductieburgemeester. Maar let op; meld u snel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Afscheid waarnemend burgemeester Rika Pot op 28 januari
Burgemeester Rika Pot treedt op 28 januari af. Sinds juni was zij waarnemend burgemeester van Oldambt na het onverwachte overlijden van burgemeester Pieter Smit. Op haar welbekende doortastende, betrokken en hartelijke manier, gaf Rika invulling aan het waarnemerschap. Nu Cora-Yfke Sikkema binnenkort begint als burgemeester, zit Rika haar taak erop. In de Oldambtster van januari besteden we nog uitgebreid aandacht aan het afscheid van Rika.

Uitnodiging afscheid Rika Pot
Rika Pot neemt afscheid tijdens een informeel samenzijn na afloop van de raadsvergadering op 28 januari. Vindt u het leuk om bij Rika’s laatste raadsvergadering te zijn en haar daarna tijdens een informele borrel gedag te zeggen? Dan kan dat. U bent van harte welkom.

De vergadering begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 1 à 1½ uur, locatie: Halte Democratie, Havenkade-West 1 Winschoten. Aansluitend is er de informele afscheidsborrel in de HarbourClub, Havenkade-West 3 in Winschoten.

Komt u alleen naar de borrel? Houdt u er dan rekening mee dat het aanvangstijdstip niet exact te bepalen is in verband met de voorafgaande raadsvergadering.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button