AlgemeenSport

Marten Luiten sluit de DCIG finales spectaculair af

- advertentie -

Zuidbroek – Op 27 december werden in Zuidbroek de finales gereden van de Dressuur Competitie Indoor Groningen. Van elke klasse mochten er na drie voorselecties, de beste combinaties een kür op muziek rijden. Dit was zowel voor de pony’s als voor de paarden. Na elke proef werd er door de hoofdjury een aantal tips aan de deelnemers mee gegeven. Gelukkig werden er ook veel complimenten uitgedeeld.

- advertentie -

Deze dressuurdag lieten de Oldamtster combinaties zich weer goed zien.

Bij de L paarden werd tweede Winschoter Marten Luiten met de jonge Rolina met 71.917% en derde werd Willemien Vries-Ottens uit Nieuwolda met de groot bewegende Foefoezela SVN met een mooie score van 71.167%

In het Z behaalde Linda Kouwenhoven uit Oostwold met de aansprekende Superhorse Happymood 68.334%, goed voor de eerste plaats. Bijzonder is dat ze de voorgaande twee jaren bij de DCIG eerst in het L en daarna in het M met dit paard ook eerste werd!

Aan het eind van de avond werd het ZZlicht verreden. Hier reed Marten Luiten met de sensibele maar zeer fijn bewegende Fynona met maar liefst 75.750% naar een grootse overwinning. Dit was 11% meer dan de nummer twee.

De 17 jarige VWO6 scholier heeft al veel vaker laten zien dat hij gedisciplineerd en met een geweldige focus zijn proeven rijdt. Ook deze avond reed hij zijn door Jacquelien Vriese gemaakte kür met een ongekende perfectie strak op de muziek wat dan ook met een hoge score werd beloond.

Foto: Lonneke Mellens/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button