AlgemeenGemeenteSport

Job Oldenziel winnaar gemeente Oldambt-prijs Indoor Groningen

- advertentie -

Zuidbroek – Spannende wedstrijd tijdens het IICH Groningen concours om de Gemeente Oldambt-prijs. Tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen worden er dagelijks in allerlei rubrieken gestreden op verschillende niveaus en in verschillende disciplines.

- advertentie -

Zaterdagavond 29 december was er het springconcours klasse Z, een progressief parcours met 8 hindernissen, direct op tijd. De deelnemers streden hier voor de Gemeente Oldambt-prijs.

Het parcours was gebouwd met een aantal verschillende mogelijkheden om de hindernissen normaal of scherper aan te rijden. Hoe gedurfder, hoe sneller de tijd, maar ook meer kans op een balkje of weigering. De hindernis van Gemeente Oldambt, een steilsprong, was qua hoogte niet moeilijk maar lag op een lange, net niet rechte lijn en glom onder een aantal felle lampen. Sommige paarden vonden dit wel wat lastig. Na de sprong kon er kort gewend worden, waardoor er boven de sprong al gestuurd werd en menig keer er dan toch een balk werd afgegooid.

De strijd voor de 64 deelnemers was spannend, maar uiteindelijk won Job Oldenziel met Good Luck na een indrukwekkend rit in de razendsnelle tijd van 36.05. Hij mocht dan ook de eerste prijs in ontvangst nemen van wethouder Laura Broekhuizen.

1 Job Oldenziel, Good Luck, 36.05
2 Jessie Wiefferink, Apourti, 36.28
3 Xanne Sluyter, Guusje, 37.73
4 Stijn Theeuwes, Dopharma’s Forious, 37.89
5 Mareille van Geel-Schroder, Girl Scout, 38.09

Het IICH Groningen is nog tot en met 5 januari. Kijk voor meer informatie op: www.iichgroningen.nl Bij startlijsten en uitslagen ziet u welke rubrieken er allemaal nog worden verreden. Zaterdagavond is de afsluitende springrubriek de finale van het springconcours Internationaal CSI2 1.45m om de Grote Prijs Rabobank.

Foto’s: Lonneke Mellens/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button