AlgemeenIncidenten

UPDATE: Zeer grote brand in Langestraat Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op dit moment woedt er een zeer grote brand in de Langestraat in Winschoten. Het vuur komt uit meerdere daken. Brandweer is met veel eenheden ter plaatse.

- advertentie -

Sinds 2009 stond deze winkel waar voorheen huishoudelijke artikelen, kachels, schaatsen en gasflessen werden verkocht leeg. De broers Jan Emo Smid en Roel Smid stopten met de winkel die vanaf 1890 een begrip in de Langestraat van Winschoten is geweest .

Even na half 10 werd de brand ontdekt en direct groot alarm geslagen. Er is direct opegschaald naar “Zeer grote brand” en korpsen uit omliggende gemeenten zoals Wagenborgen en Vlagtwedde zijn aanwezig om te assisteren. Groot watertransport wordt uitgerold vanaf de zijde van de HEMA.

Ook werd er een nieuwe P2000 melding waargenomen van een gebouwbrand aan de Burgemeester Schönfeldsingel. Dit is echter geen tweede brand, maar de plaats waar de extra auto’s verzamelen, overleg en instructie hebben alvorens ze ingezet worden bij de brand aan de Langestraat.

Veel toeschouwers komen op deze brand af. De Langestraat is ter hoogte van dit pand echter volledig afgesloten voor de hulpdiensten.

NL-Alert
Inmiddels is er een NL-Alert uitgestuurd om ramen en deuren gesloten te houden. Uit voorzorg is ook de traumahelicopter uitgevlogen. Voor zover bekend zijn er echter geen gewonden.

- advertentie -

Er zouden ook diverse “knallen” gehoord zijn. De brandweer is op dit moment aan het onderzoeken of de brand ook is overgeslagen naar naastgelegen panden.

- advertentie - 

Update 00.00 uur
Brandweer is nog steeds druk aan het blussen, maar de brand lijkt onder controle. Zoals het nu lijkt zijn er 4 panden / bovenwoningen verwoest. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden blijft van kracht.

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button